‘Tesla Semi in anderhalf jaar terug te verdienen’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

‘Tesla Semi in anderhalf jaar terug te verdienen’

De Tesla Semi is terug te verdienen in anderhalf jaar tijd. Dat zegt topman Jim Monkmeyer van DHL in een artikel van Reuters. DHL Supply Chain was een van de eerste bedrijven die een Tesla Semi bestelde.

Er is nog altijd veel onduidelijk over de Tesla Semi, nu Tesla allereerst worstelt met de productie van de Model 3. DHL-topman Monkmeyer zegt met de 10 Tesla’s te willen testen om uiteindelijk, op de lange termijn, dieselaangedreven bedrijfsauto’s links te kunnen laten liggen.

De operationele kosten van een elektrische truck zijn voor veel bedrijven nog een vraagstuk, maar DHL heeft al druk zitten calculeren. De hogere aanschafprijs van de Semi, omstreeks de 126.000 euro, zou volgens Monkmeyer binnen anderhalf jaar terug te verdienen zijn, door lagere onderhouds- en brandstofkosten.

Tesla heeft beloofd dat de Semi 20 procent goedkoper zou zijn in gebruik dan een vergelijkbare dieseltruck. Per mijl zou de Tesla 1,03 euro kosten, terwijl een Amerikaanse dieseltruck staat op 1,24 euro per mijl. De brandstofprijzen zouden echter voor zowel elektriciteit als diesel nog volop kunnen fluctueren. Analisten verwachten ook dat het brandstofverbruik van dieselmotoren in de toekomst nog kan verbeteren.

Monkmeyer spreekt in het artikel wel zijn zorgen uit over de op te zetten laadinfrastructuur.

Eén reactie op “‘Tesla Semi in anderhalf jaar terug te verdienen’

  • Ron Lacet

    Eerst maar zien of deze truck voldoet aan de afwijkende regels in europa wat lengte en laadgewicht aangaat.
    Kan je ook andere trailers aankoppelen met de tesla. Alleen als je extra investeerd krijg je een tesla met 800 km acciradius. Verder geen opbergvakken geen bed voor overnachtingen etc.
    Een Europese lange afstand trekker met 2 bedden airco en nachtkachel en koelkast kost rond de 90.000 euro en met 1000 liter diesel een acciradius van 3300 km.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer