Tirol gaat vrachtverkeer over Brenner doseren • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Tirol gaat vrachtverkeer over Brenner doseren

Tirol gaat dit jaar 25 keer een rem op het vrachtverkeer over de Brenner gooien. Dat meldt Evofenedex. Komende donderdag, 22 maart, staat de eerste van deze ‘Blockabfertigungen’ gepland.

Met zo’n Blockabfertigung willen de bergbewoners op drukke dagen bij Kufstein het vrachtverkeer richting het zuiden gaat doseren. Tijdens een Blockabfertigung mogen er maximaal driehonderd vrachtauto’s per uur de Brennerpas passeren.

Reden voor de invoering is een stijging van de hoeveelheid vrachtverkeer in januari en februari met 16 procent. Komende donderdag, 22 maart, staat de eerste Blockabfertigung gepland. Voor de maand april staat deze al vier maal gepland.

In overleg met Duitsland, Italië, Oostenrijk en deelstaat Tirol is aangegeven dat er ingezet gaat worden op verbetering van de capaciteit per spoor om zo de verkeersdruk op de Alpenregio af te laten nemen.  Hieronder is een overzicht van de geplande data voor een Blockabfertigung. Indien noodzakelijk houdt Tirol zich het recht voor om extra Blockabfertigungen af te kondigen.

Bron: Evofenedex

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer