Tirol stelt truckverbod in vanaf 1 november • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Tirol stelt truckverbod in vanaf 1 november

Het sterk bekritiseerde rijverbod op de A12 in Tirol gaat toch in per 1 november 2016. Dat heeft de Oostenrijkse provincie vorige week bekend gemaakt en negeert daarmee de bezwaren die de Europese Commissie heeft aangetekend tegen het besluit.

Betere financiering Europese transportinfrastructuur op komstHet rijverbod houdt in dat bepaalde goederen zoals hout, ijzererts en staal niet meer per truck over de A12 kunnen worden vervoerd. Tirol wil met de maatregel bewerkstelligen dat 200000 vrachtwagens niet meer door de regio rijden en dat het transport voortaan per trein gebeurt.

Behalve het verbod voor de genoemde producten houdt het verbod ook in dat Euro 2 en Euro 3 trucks in het geheel niet meer welkom zijn vanaf eind 2017. De Duitse BGL en IRU hebben al aangekondigd het rijverbod onaanvaardbaar te vinden en stappen naar de Europese Commissie. Het verbod op vervoer van bepaalde goederen gaat in tegen het vrije verkeer van goederen zoals vastgelegd in de wetgeving, reageren de organisaties.

 

3 reacties op “Tirol stelt truckverbod in vanaf 1 november

 • Henry

  Dat gedoe daar in Tirol over dat hele korte stukje Brenner en wees blij dat het meeste van die Brenner autobahn in Italië ligt, is al jarenlang aan de gang en dat komt omdat er een dotje vrachtwagen haters daar zijn verenigd in die Groenen partij en die liggen al jarenlang dwars daar en dat ze nu pas komen op dat verbod van euro 2 en 3 wagens dat is toch al redelijk te laat hè maar ze hebben er wel al flink aan verdiend al die jaren aan tolgelden want je betaald een godsvermogen aan tol als je het waagt om met zo’n euro 2 of 3 over dat relatief korte stukje Brenner te rijden, een beetje transporteur heeft die wagens toch allang niet meer, wellicht misschien een hobbyist die zo’n wagen heeft gerestaureerd maar daar ga je toch niet voor de lol over de Brenner of in andere landen mee rijden, die tolkosten kunnen het plezier om te rijden met zo’n wagen weleens behoorlijk de das om doen.
  Trouwens als het om herrie of geluidsoverlast zou gaan dan kan die trein van Wörgl naar Brennero er ook wat van hoor, ik heb eens overnacht langs die Brenner bij de BP pomp Gries am Brenner maar dat kreng maakte behoorlijk wat herrie, totale waanzin weer van die Oostenrijkers, maar ik heb toch het vermoeden dat ze zullen moeten schikken naar de grillen van Brussel!!

 • Willem

  Hoe groot kunnen de tegenstellingen zijn in een land

  Met allerlei regels en wetten zaken afdwingen zonder overleg met de rest van Europa

  Maar wel trekkers en trailers uit eigen land de markt verzieken in de rest van Europa bemand door slaven uit het oosten

  Als je de wereld wilt verbeteren moet je bij jezelf beginnen

  Uitbuiting en mensenhandel lijkt niet verboden
  We horen er in ieder geval niets over

 • rob

  mooie reakties , sluit me er bij aan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer