Nieuws

TLV levert één OBU voor België en Frankrijk

2

De Vlaamse branche-organisatie Transport en Logistiek Vlaanderen (TLV) wordt zelf distributeur van een On-Board Unit (OBU) voor de Belgische kilometerheffing. De Tribox Air wordt op de markt gebracht samen met Eurotoll. Eurotoll wordt erkend door Viapass en daardoor kan de vervoerder met deze OBU tol betalen in Frankrijk, België maar ook voor  de Liefkenshoektunnel. Op termijn worden nog andere netwerken toegevoegd zodat de (Belgische) vervoerder aan één tolkastje genoeg zal hebben om overal in Europa te kunnen rijden.

Eurotoll en TLV hebben al meer dan 10 jaar een samenwerking voor de afhandeling van Franse tol. TLV verdeelt bij haar leden en klanten de traditionele TISPL badge van Eurotoll, waarmee vrachtwagens tol kunnen afrekenen op de Franse snelwegen. Ook passages doorheen de Liefkenshoektunnel kunnen al meerdere jaren zo automatisch verrekend worden aan het voordeligste tarief.

De bestaande dienstverlening wordt nu uitgebreid. Sinds eind 2017 is Eurotoll door Viapass erkend als EETS provider voor de kilometerheffing in België. Dit betekent dat de gloednieuwe Tribox Air zowel in Vlaanderen, Wallonië als op Brussels grondgebied kan gebruikt worden als OBU voor de betaling van de kilometerheffing. Eurotoll doorliep de strenge erkenningsprocedure van Viapass met succes en legt dan ook de nadruk op kwaliteit in haar dienstverlening. Die visie wordt ook bij TLV gedeeld. Individuele service bij registratie, gebruiksgemak en efficiëntie staan dan ook steeds voorop.

Vanaf heden is het mogelijk via TLV met de Tribox Air van Eurotoll alle tol in België én binnen Frankrijk afhandelen. Dit is voor een groot aantal Belgische vervoerders voldoende om het aantal OBU’s te kunnen beperken tot slechts één. Daarnaast kan met hetzelfde toestel ook geolocalisatie geactiveerd worden. Andere Europese netwerken kunnen trouwens ook meteen, of in bepaalde gevallen over enkele maanden, toegevoegd worden. Op die manier zorgen Eurotoll en TLV voor een einde aan de ongewenste wildgroei van OBU’s in de vrachtwagencabine.

TLV vond het ook belangrijk om het gemak van één OBU te koppelen aan de scherpste voorwaarden. Voor de Belgische kilometers die de vervoerder aflegt, wordt dan ook geen enkele commissie gerekend. Er geldt evenmin een borg voor de OBU. Eurotoll en TLV bieden bovendien de scherpste huurvoorwaarden aan, steeds op maat van elk individueel transportbedrijf. Wie interesse heeft, kan contact opnemen via kmheffing@tlv.be of op 0032 9 210 82 10.

2 reacties op “TLV levert één OBU voor België en Frankrijk

 1. Oscar Wennink schreef:

  Goede dag .

  Ik heb een vraag.
  We gaan met een oldtimer scania naar normandie, nu is die vrachtwagen vrijgesteld van tol in belgie en duitsland. Maar hoe zit dit in Frankrijk? en hoe zou ik deze aan kunnen vragen? Heeft iemand een idee?

  Groeten Oscar Wennink

 2. rob schreef:

  misschien kan Multiservice tolls je helpen ?
  ze zitten in Rijswijk
  ik zou vragen naar janwillem kuhne
  070 31 99 000, succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven