Toll4Europe van start met ontwikkelen universele tolkast • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Toll4Europe van start met ontwikkelen universele tolkast

T-Systems International, Daimler en DKV Euro Service hebben een joint-venture opgericht voor het ontwikkelen en leveren van EETS (European Electronic Toll Service) voor voertuigen vanaf 3.5 ton. Voorafgaand aan de oprichting van deze joint-venture hadden alle verantwoordelijke mededingingsautoriteiten al toestemming verstrekt.

Van links naar rechts: Jürgen Steinmeyer (DKV), Mirka Dworschak (T-Systems International) en Tom Schneider (Daimler) zien uit naar succesvolle samenwerking.

Daimler en DKV zijn een partnerovereenkomst aangegaan met T-Systems EETS, dat reeds als EETS provider geregistreerd staat. De joint-venture opereert onder de naam Toll4Europe. Doelstelling van Toll4Europe is het terugdringen van de huidige complexe relaties tussen de diverse nationale tolheffende instanties en de providers van toldiensten. Via het Toll4Europe GmbH platform kunnen service providers van elke omvang hun klanten nu EETS-diensten gaan aanbieden in de hoedanigheid van salespartner.

T-Systems heeft 55 procent van Toll4Europe in bezit, Daimler 30 procent en DKV 15 procent. Toll4Europe wordt daarom aangestuurd door T-Systems, een bedrijf dat ruim 14 jaar tolervaring in de joint-venture bijdraagt en verantwoordelijk is voor zowel de techniek als het sales partner management. Daimler draagt zijn expertise bij op gebied van integratie van de te ontwikkelen on board unit in voertuigen. Het aandeel van DKV bestaat uit 25 jaar ervaring in de tolwereld en de verkregen know-how met het factureren van 30 Europese tolsystemen aan inmiddels 140.000 klanten.

Hiermee zijn de noodzakelijke voorwaarden gecreëerd voor de technische implementatie van een toekomstige uniforme tolbox voor alle Europese tolsystemen. De feitelijke introductie van de box staat voor 2018 gepland. Aanvankelijk zal de box België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Polen gaan bestrijken, waarna volgens plan ook Italië, Portugal, Spanje en Hongarije hetzij direct, hetzij spoedig zullen worden geïntegreerd. Doel is om op middellange termijn alle huidige en toekomstige tolheffingen voor wegen, tunnels en bruggen in één en hetzelfde toestel onder te brengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer