TomTom Telematics en VDO Continental werken samen voor tachodata • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

TomTom Telematics en VDO Continental werken samen voor tachodata

TomTom Telematics en VDO Continental hebben een samenwerking aangekondigd om een effectievere data-archiveringsoplossing voor vrachtwagens te creëren. De samenwerking brengt Europa’s nummer 1-leveranciers van oplossingen voor fleet management en naleving van transportwetgeving samen, en stelt gebruikers in staat om data van op afstand te verzenden van de vrachtwagen naar de backoffice, zonder dat de voertuigen hiervoor teruggereden hoeven te worden naar het depot of hoofdkantoor.

CVshow2016_tomtomDe nieuwe integratie verbindt TomTom WEBFLEET met TIS-Web, onderdeel van het Continental-merk VDO. Wagenparkbeheerders die de nieuwe oplossing inzetten, hebben meer controle over hun digitale-tachograafdata. Het automatisch downloaden van tachograafdata van wagenparkvoertuigen en het automatisch uploaden van tachograafdata naar TIS-Web kunnen de lasten van het voldoen aan de geldende wetgeving verlichten. Aangezien TIS-Web de tachograafdata ook analyseert en beoordeelt, helpt het de efficiëntie van het wagenpark te verbeteren doordat het wagenparkbeheerders in staat stelt ongewenste onderbrekingen in voertuigschema’s te verminderen.

vdo3 “Het vastleggen en analyseren van tachograafdata op een tijdige en effectieve manier is altijd een uitdaging geweest voor beheerders van grote wagenparken. Dit zorgt vaak voor extra kosten, zowel qua tijd als zelfs boetes”, zegt Thomas Schmidt, Managing Director van TomTom Telematics. “Door vrachtwagens direct te koppelen aan de backoffice, helpen we bedrijven beter verbonden te zijn en controle te hebben over hun data, zodat ze meer kunnen bereiken en hun doelen eenvoudiger, sneller en efficiënter behalen. Deze nieuwe integratie voegt een nieuwe component toe aan onze sterke transportpropositie.”

Dr. Lutz Scholten, Hoofd Tachografen, Telematica en Service bij Continental, voegt hieraan toe: “Het is een natuurlijke match voor twee marktleiders om samen te werken en zo een uitgebreide oplossing te bieden, die bedrijven helpt te voldoen aan wet- en regelgeving. De samenwerking is een volgende stap in het versterken van het compliancy-domein in Continentals fleet management-oplossingen, die onder andere ook oplossingen voor chauffeurs, voertuigen, logistiek en trailers bevatten.”

Ook TIS-Web-klanten die TomTom WEBFLEET reeds geïnstalleerd hebben, profiteren doordat ze de twee oplossingen nu kunnen samenvoegen in één klantvriendelijke oplossing.

De nieuwe app – WEBFLEET TachoShare TIS-Web Connect – is vanaf oktober 2016 beschikbaar voor klanten, te beginnen in de DACH-regio, waarna andere Europese landen volgen. Kosten voor de extra diensten zijn vanaf 4,90 euro per voertuig per maand voor de standaardintegratie, en vanaf 8,90 euro per voertuig per maand met toevoeging van de Remaining Driving Time-functionaliteit van TomTom Telematics. Dit is een toevoeging op de bestaande kosten van WEBFLEET- en TIS-Web-accounts.

Eén reactie op “TomTom Telematics en VDO Continental werken samen voor tachodata

  • Alex

    In de firma waar ik werk doe ze dit al lang via de boordcomputer, (Althans toch met de nieuwe generatie tachograafapparaten) Dus waar is de nieweigheid in dit verhaal dat het de moeite van het publiceren waard maakt? Behalve dat het verdoken publiciteit is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer