TPG Capital neemt meerderheidsbelang in Transporeon • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

TPG Capital neemt meerderheidsbelang in Transporeon

TPG Capital heeft een meerderheidsbelang genomen in logistiek platform Transporeon. TPG Capital is een onderdeel van de wereldwijd actieve investeringsmaatschappij TPG en focust op Europese investeringen. TPG Capital heeft het meerderheidsbelang in Transporeon overgenomen van The Riverside Company en enkele andere aandeelhouders. Naar verwachting ronden de partijen de transactie in het derde kwartaal van 2016 af. Mededingingsautoriteiten moeten hun goedkeuring nog verlenen.

Transperion

Transporeon biedt diverse applicaties aan om verbindingen te maken tussen logistieke bedrijven. De applicaties stellen bedrijven in staat tot het plannen of uitbesteden van ladingen. Bijkomend voordeel is dat zowel verladers als vervoerders belangrijke kostenbesparingen kunnen behalen en hun productiviteit en servicelevel kunnen verhogen. Dit alles is mogelijk door de laagdrempelige communicatie-, samenwerkings- en transactiemogelijkheden. Transporeon is het leidende cloudgebaseerde logistieke platform met het grootste netwerk in zijn soort en verbindt wereldwijd meer dan 1.000 verladers met ruim 57.000 vervoerders.

“Het is altijd ons doel geweest om naadloze transactiemogelijkheden te ontwikkelen voor onze klanten, door middel van een kwalitatief hoogstaand, verbindend en innovatief netwerk”, vertelt Peter Förster, medeoprichter van Transporeon. “We zijn erg trots op de groei en omvang die we met ons bedrijf hebben bereikt.”

“Riverside is belangrijk geweest bij de groei die we in de afgelopen vijf jaar hebben doorgemaakt. We zijn actief in nieuwe gebieden en hebben ons productaanbod uitgebreid”, zegt Marc Simon, medeoprichter van Transporeon. “We zijn Riverside dankbaar voor hun partnership en kijken ernaar uit om het huidige momentum voort te zetten met TPG.”

“TPG is een erkende investeerder in software, technologie en transportmanagement”, aldus Martin Mack, eveneens medeoprichter van Transporeon. “We kijken er erg naar uit om met TPG samen te werken en gebruik te maken van hun uitgebreide ervaring in het ontwikkelen van netwerken en transportgerelateerde business.”

“Het vakgebied supply chain, een markt die traditioneel te maken heeft met inefficiency, begint de digitaliseringsmogelijkheden steeds meer te omarmen. Zeker nu bedrijven afscheid beginnen te nemen van handmatige processen en de switch maken naar geautomatiseerde oplossingen”, aldus Malte Janzarik van TPG Capital. “Transporeon zit middenin deze ontwikkeling en is goed gepositioneerd om deze inefficiënties te tackelen door tienduizenden partijen binnen de supply chain met elkaar te verbinden. We kijken ernaar uit om samen te werken met Marc, Peter, Martin en de overige leden van het team. Ons doel is om het platform en de rijke applicaties verder uit te breiden.”

Deze overeenkomst bouwt voort op een track record die TPG heeft op het gebied van partnerships met bedrijven. Het betreft ondernemingen die software en technologie omarmen in het streven om makkelijker zaken te doen en efficiënter te werken in diverse sectoren. TPG heeft een lange gechiedenis van investeringen in zowel platform- als softwareleveranciers, waaronder Advent Software, Airbnb, Eze Software, IMS Health, Sabre, Uber en Vertafore. De onderneming heeft daarenboven samengewerkt met een groot aantal Europese bedrijven, inclusief de digitale educatieleverancier TES Global en Frank Recruitment Group, een wervings- en selectiebureau dat gespecialiseerd is in IT. Ook werkte TPG samen met ontwikkelaar, eigenaar en manager van logistiek vastgoed P3 en de leidende Russische retailer Lenta.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer