Transport in Nood wil gratis vertegenwoordiger in Frankrijk zijn • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Transport in Nood wil gratis vertegenwoordiger in Frankrijk zijn

De nieuwe Franse wet rond het minimumloon wordt vrijdag a.s., 1 juli, ingevoerd. De politie gaat direct controleren of alles in orde is. Heikel punt voor veel transporteurs is het hebben van een Franse vertegenwoordiger. Transport in Nood komt nu te hulp door (tijdelijk) een kosteloze ad-hoc oplossing te bieden.

controle_frankrijk2Transportbedrijven die op Frankrijk rijden moeten voor a.s vrijdag vier zaken voor elkaar hebben.

1. De chauffeur moet een kopie van zijn recente arbeidsovereenkomst bij zich hebben in zijn taal. De bruto verdiensten moeten hier gemarkeerd zijn.

2. De chauffeur moet een kopie bij zich hebben van het naar Frankrijk gefaxte aanmeldingsformulier (attest). Deze moet ingevuld worden door de werkgever. Dit formulier is nog niet beschikbaar. Frankrijk zal hier spoedig meer informatie over vrijgeven.

3. Het advies is ook om een recente loonstrook mee te geven aan te chauffeur, zodat direct aangetoond kan worden dat de verdiensten ook daadwerkelijk worden uitbetaald.

De bovenstaande punten zijn in principe door het transportbedrijf zelf te regelen. Het vierde punt is lastiger.

4. Er moet een Franse vertegenwoordiger zijn met wie de Franse autoriteiten contact kunnen opnemen om na te gaan of de wetgeving wordt nageleefd. Hier zal een formulier voor worden opgesteld door Transport In Nood dat ook mee moet op de vrachtwagen. Deze zal op eigen briefpapier moeten worden uitgeprint.

'Veranderingen aan transportsysteem noodzakelijk om emissiedoelen te halen'Transport In Nood biedt aan om haar Franse vertegenwoordiger beschikbaar te stellen voor Nederlandse transporteurs die nu met spoed behoefte hebben aan een vertegenwoordiger. Deze dienst zal tijdens de overbruggingsperiode niets gaan kosten. Deze overbruggingsperiode zal ongeveer 1 maand bedragen. Wanneer u interesse heeft, vul dan a.u.b. uw gegevens in bij via de volgende link >> http://www.transportinnood.nl/aanmelding.php. Hierna zult u van Transport In Nood een vrijblijvende mail ontvangen met verdere informatie en de te volgen stappen.

Bij interesse in deze dienst zal Transport In Nood uw bedrijf uiteindelijk moeten aanmelden als zijnde haar verantwoordelijkheid. Na de aanmelding bij het Franse ministerie (d.m.v. fax) zullen zij proberen binnen een maand uw bedrijf te bezoeken om alles persoonlijk door te nemen. Na het vrijblijvende bezoek van Transport In Nood aan uw bedrijf, laten zij aan u de keuze om met hen verder te gaan of niet. Tot dit moment bent u niet aan kosten verbonden. Het is erg belangrijk om tijdens deze overbruggingsperiode niet over te stappen naar een andere vertegenwoordiger, omdat er op dat moment al een officiële vertegenwoordiger staat ingeschreven namens u. Door de vele aanvragen is het wellicht onmogelijk om alle geïnteresseerden onmiddellijk te bezoeken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer