Uber stopt ontwikkeling zelfrijdende trucks • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Uber stopt ontwikkeling zelfrijdende trucks

Uber stopt de ontwikkeling van autonome trucks. Dat heeft het bedrijf bevestigd aan Reuters. Uber gaat haar inspanningen rond autonome voertuigen nu puur richten op personenauto’s.

Door de overname van Otto in 2016 en de introductie van Uber Freight probeerde Uber een voet tussen de deur te krijgen in de Amerikaanse logistieke markt. Dat gaat goed wat betreft Uber Freight, maar Uber laat het project rond autonome trucks nu een stille dood sterven. Eerder dit jaar presenteerde Uber nog plannen om autonome trucks op lange afstanden in te zetten en stedelijk en regionaal vervoer door humaan bestuurde voertuigen uit te laten voeren.

“Wij zijn ervan overtuigd dat de energie en expertise van ons hele team gericht op zelfrijdende personenauto’s voor Uber de beste weg is,” zei Eric Meyhofer, hoofd van Uber Advanced Technologies Group, in een verklaring per e-mail aan Reuters..

Uber zei dat het medewerkers die werken aan zelfrijdende trucks zal overplaatsen naar andere interne rollen binnen de ontwikkeling van autonome voertuigen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer