Ga naar hoofdinhoud

UPS verhoogt winstverwachting

United Parcel Service (UPS) heeft donderdag de winstverwachtingen verhoogd. De resultaten in het eerste kwartaal zullen hoger uitvallen dan het bedrijf eerder dacht, blijkt uit voorlopige cijfers. De definitieve cijfers volgen op 27 april.

UPS_hybride truckUPS, een branchegenoot van het Nederlandse TNT, zal over het eerste kwartaal een winst per aandeel boeken van 71 dollarcent tegen 52 cent in dezelfde periode van vorig jaar. Analisten rekenen hier op 57 cent. Volgens UPS is de winststijging te danken aan een ‘significante’ toename in het internationale pakketvervoer en verbeterde winstmarges.

“We dachten dat het eerste kwartaal van dit jaar de moeilijkste periode zou zijn omdat de economie nog op gang moest komen”, aldus financieel directeur Kurt Kuehn. “In de praktijk is de omzet echter veel sterker gestegen dan verwacht.” De omzet ging met 7 procent omhoog, aldus UPS.

Voor geheel 2010 mikt UPS op een winst per aandeel van 3,05 à 3,30 dollar, terwijl het bedrijf in februari nog uitging van 2,70 à 3,05 dollar per aandeel. Hier wordt door analisten gerekend op 2,95 dollar per aandeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer