UTA start integratie acht tolkastjes • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

UTA start integratie acht tolkastjes

Vanaf februari volgend jaar biedt UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG (UTA) een OBU-oplossing voor de Europese tolheffing. UTA breidt daarmee zijn aanbod aan interoperabele toloplossingen uit. “Het is ons doel om de mobiliteit van onze klanten zo efficiënt mogelijk te maken”, legt Volker Huber, CEO bij UTA uit. “Onze toloplossingen staan daarbij centraal. Op dit vlak zullen we wij ons producten- en dienstenassortiment aanzienlijk uitbreiden om elke klant de optimale oplossing te kunnen bieden. Van een toloplossing voor heel Europa tot de tolheffing op Duitse federale snelwegen in 2018”, vervolgt Volker Huber.

De nieuwe Europese toloplossing stelt bedrijven in staat om slechts één OBU in de EETS-zone te gebruiken. Als dienstverlener verzorgt UTA de administratie, facturatie en evaluatie. “Klanten hebben dus slechts één contract nodig voor het gehele Europese tolsysteem”, licht Huber toe. In eerste instantie omvat de nieuwe EETS-dienst de volgende acht tolheffingssystemen: Oostenrijk, België plus de Liefkenshoektunnel, Polen (A4), Spanje, Frankrijk, Italië en Portugal. De integratie van andere Europese landen, waaronder Duitsland, wordt automatisch uitgevoerd door middel van een draadloze update in de tweede helft van 2018. Klanten die geïnteresseerd zijn in de nieuwe oplossing kunnen zich vanaf eind 2017 alvast registreren via www.uta.com.

De OBU voor deze EETS-dienst verkrijgt UTA bij Telepass, de Europese aanbieder van elektronische tolverwerking. “In het kader van de uitbreiding van onze toldiensten zijn we blij met een competente aanbieder als Telepass”, benadrukt Huber.

UTA heeft meer dan tien jaar ervaring met interoperabele tolheffingssystemen. UTA biedt haar klanten al uitgebreide tolheffingsoplossingen voor 24 landen en 36 verschillende tolheffingssystemen. “Deze EETS-oplossing vormt derhalve een consequente uitbreiding van onze bestaande toldiensten”, besluit Huber.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer