Ga naar hoofdinhoud

Van Opzeeland doet distributie voor Bever

Sinds kort worden de vestigingen van outdoor winkelketen Bever bevoorraad door Van Opzeeland. Hiertoe heeft Bever een vierjarig contract afgesloten met de retaildistributiespecialist uit Hedel.

Van OpzeelandIn totaal gaat het om de belevering van 40 winkels door heel Nederland. De vestigingen in de Randstad worden rechtstreeks bevoorraad, met dedicated ritten vanuit het distributiecentrum van Bever in Pijnacker. De overige vestigingen belevert Van Opzeeland vanuit Hedel, via haar bestaande stadsdistributienetwerk. Bever blijft zelf het voorraadbeheer en de orderpicking doen.

Tot vorige maand verzorgde Bever de complete distributie in eigen beheer. De chauffeurs die Bever hiervoor in dienst had, zijn overgenomen door Van Opzeeland; een voorwaarde van Bever waarmee Van Opzeeland graag akkoord ging. Omdat zij alleen in de Randstad worden ingezet (zowel voor de dedicated ritten van Bever als voor leveringen aan andere klanten van Van Opzeeland) hoeven deze medewerkers niet van standplaats te wisselen.

Behalve over de winkelbelevering hebben Bever en Van Opzeeland ook afspraken gemaakt over internetbestellingen. Als Bever via internet bestelde producten niet meer in het distributiecentrum op voorraad heeft, maar nog wel in een van de vestigingen, dan neemt Van Opzeeland deze vanuit de betreffende vestiging mee terug naar Pijnacker. Hiermee geeft Bever verder invulling aan haar omnichannel-strategie, die in 2013 al bekroond werd met een Multichannel Award.

Marc Wielinga, Merchandise & Supply Chain Director van Bever: “Wij zijn erg blij met de flexibiliteit die Van Opzeeland ons als retailspecialist kan bieden. Ze leggen geen beperkingen op, maar denken mee over het beste distributieconcept voor onze situatie, waarin omnichannel steeds belangrijker wordt. Ook op andere gebieden ontzorgen ze ons. Zo wordt het in de toekomst steeds moeilijker om toegang te krijgen tot de binnensteden. We laten het volgen van deze ontwikkelingen graag aan de specialist over, zodat wij ons kunnen concentreren op onze core business.”

 

Eén reactie op “Van Opzeeland doet distributie voor Bever

  • […] De chauffeurs die bij Bever in dienst waren en de volledige distributie voor hun rekening namen, blijven gewoon als chauffeur in dienst, een voorwaarde die Bever aan de samenwerking stelde. Van Opzeeland heeft deze chauffeurs overgenomen, en zet ze bovendien in op dezelfde standplaats. Marc Wielinga, Merchandise & Supply Chain Director van Bever, zegt hierover […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer