Vanaf 2017 diploma ‘Bevoegheid Tachograaftechnicus’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Vanaf 2017 diploma ‘Bevoegheid Tachograaftechnicus’

Medewerkers van transportbedrijven, truckdealers en andere bedrijven die tachografen activeren, kalibreren en controleren, vanaf 1 januari 2017 in het bezit zijn van een diploma ‘bevoegdheid tachograaftechnicus’. Iedere technicus moet dan ook voor die tijd een examen afleggen om zijn of haar bevoegdheid te behouden. Dat meldt VDO.

vdoAangezien het examen vooral geënt zal zijn op theoretische kennis (de verordeningen) is het van groot belang uw mensen daar goed op voor te bereiden. Continental/VDO verzorgt als leverancier van tachografen en werkplaatsapparatuur diverse trainingen.

De tachograaftechnicus opfristraining heeft als doel werkplaatsmedewerkers, die in het bezit zijn van een RDW-erkend certificaat voor het ijken van digitale tachografen, op te frissen met actuele kennis. Hierdoor voorkomen zij belangrijke fouten tijdens het kalibreren en uitlezen van de apparatuur en kunnen ze sneller en effectiever werken. Tevens worden ze goed voorbereid op het IBKI examen welke aansluitend afgenomen zal worden.

Na het behalen van de bevoegdheid ontvangt men een bevoegdheidspas met pincode, welke vanaf 1 januari 2017 vereist is om meldingen in het RDW-register te kunnen doen. Deze “bevoegdheid Tachograaftechnicus” is vier jaar geldig waarna opnieuw examen gedaan moet worden.

Continental VDO raadt aan gezien het korte tijdsbestek en de grote vraag zo spoedig mogelijk in te schrijven. U kunt zich vanaf nu aanmelden voor de tachograaftechnicus opfristraining.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer