fbpx Ga naar hoofdinhoud

VDH heeft businesscase met LNG naar Spanje

Het Moerdijkse bedrijf VDH, met vestigingen in Ridderkerk, Middelharnis, Dirksland en Coruña Sp. heeft de business case opgemaakt, LNG versus diesel op haar pendel route Nederland – Spanje. Naast de substantiële verlaging van de CO2 en stikstof uitstoot was de verlaging van de TCO de ultieme toegevoegde waarde aan het VDH project.

VDH is een all round aanbieder op het gebied van logistiek, forwarding, warehousing en “custom made” projecten. De regie over het total concept kan VDH als geen ander uitvoeren vanwege de moderne vloot van 23 trucks, de eigen warehouses, de eigen vestigingen en de nauwe samenwerking met de diverse agenten over de wereld. Terecht dat men zich dan ook presenteert als De Freight Managers. Met de passie voor transport en innovaties heeft VDH gezocht naar een partner in duurzaam transport . De uitkomst:  met Iveco als business partner het rijden op LNG.

De Stralis NP met 400 pk en dubbelle LNG tanks heeft ruim voldoende actieradius om binnen Europa internationaal zijn bestemmingen in te vullen. Iveco heeft dankzij internationale contacten ook de business case kunnen completeren voor VDH door langs zijn pendelroute op Spanje de diverse LNG business partners voor te stellen. Waaronder Pitpoint Roosendaal en Gas Natural Fenosa in Frankrijk en Spanje.

De Iveco Stralis NP, is uitgerust met de 400pk en 1700Nm krachtige Cursor 9 aardgasmotor, HI-TRONICS 12-traps automatische versnellingsbak en de zeer ruime Hi-Way cabine, waarin de chauffeur van alle gemakken is voorzien. Aan het chassis zijn 2 LNG-tanks voor in totaal 390kg LNG gemonteerd. De 15 procent lagere uitstoot van CO2, 70 procent lagere NOx-uitstoot en 95 procent minder fijnstofemissie zorgen voor een flinke verduurzaming van de transportactiviteiten van De Freightmanagers van VDH.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer