VIDEO – BYD werkt hard aan elektrische trucks • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – BYD werkt hard aan elektrische trucks

De Chinese fabrikant BYD is al bekend om zijn elektrische auto’s en heftrucks, maar het werkt ook hard aan het testen van en de marktintroductie van diverse elektrische trucks.

BYD werkt al enkele jaren in stilte aan het verwezenlijken van een aanbod aan elektrische trucks, maar de laatste tijd gaat het hard. Recent werden er aan bedrijven in Brazilië en China 200 resp. 500 elektrische huisvuilwagens verkocht.

Momenteel zijn er vier trucks in ontwikkeling, maar die ontwikkeling is al zover dat orders ook al geplaatst kunnen worden. Zo is er voor de Amerikaanse markt een terminaltrekker met een accuduur goed voor 15 uur inzet achtereen, een Class 5 7,5 tons en een Class 6 10 tons distributiechassis goed voor resp. 200 en 250 km actieradius. Nog interessanter en mogelijk een directe concurrent voor de bewierookte Tesla Semi is de Class 8 trekker, die in de haven van Oakland momenteel wordt getest. Ook deze truck is overigens al gewoon te bestellen op de website van BYD USA. De 6×4 trekker heeft een accupakket van 435 kWh, goed voor een actieradius van 200 tot 260 km op één lading, afhankelijk van de beladingsgraad. Met een charging power van 300 kW zijn de accu’s in 1,5 (DC) tot 3 uur (AC) weer vol. Het totaalgewicht van de Class 8 truck, die nog geen officiële typebenaming heeft gekregen van BYD, bedraagt 55 ton.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer