Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Hoe komen die rozen bij mijn liefje?

Carrier Transicold laat deze maand door een videoserie zien hoe er op Valentijnsdag miljoen bloemen worden bezorgd en hoe de keten in elkaar zit.

De technologie van Carrier Transicold draagt er aan bij dat ze vers aankomen. Bovendien zal Carrier Transicold op Valentijnsdag 12 mensen verrassen met een boeket rozen, als onderdeel van de Europese Valentijns wedstrijd. Deelnemers aan de wedstrijd krijgen een kijkje achter de schermen van de reis die rozen maken van kweker tot consument.

De Valentijnswedstrijd geeft met een serie online video’s een beeld van de verschillende stadia van de reis die rozen maken van kweker, via exporteur en groothandel, tot detailhandel en de uiteindelijke consument. De video’s laten zien hoe tijdens elke fase de koudeketen wordt gehandhaafd met gebruikmaking van de techniek en procedures van Carrier Transicold.

“De doelstelling is om te laten zien wat er allemaal nodig is om de bloemen op Valentijnsdag vers te laten aankomen, en welke rol onze techniek voor geconditioneerd wegtransport daarbij speelt”, zegt Victor Calvo, Vice president en General manager Carrier Transicold Truck Trailer International. “Rode rozen zullen op 14 februari bij veel mensen voor een glimlach zorgen, en wij zijn trots op de belangrijke bijdrage die onze koeltechniek daaraan levert.”

Bloemen bestaan voor 70-90 procent uit water en zijn voor een optimale levensduur afhankelijk van een nauwkeurige beheersing van temperatuur en vochtigheidsgraad tijdens het plukken, verpakken en transport.

In de video’s is te zien hoe de koelunits van Carrier Transicold, aangedreven door een ECO-DRIVE 25C GenSet, de bloemen in optimale conditie op de veiling bezorgen.Vervolgens gaat de zending verder in een trailer voorzien van een Vector 1550 koelunit, eveneens aangedreven door een ECO-DRIVE 25C GenSet, die de zending gedurende de reis door Europa nauwkeurig op de juiste temperatuur houdt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer