Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Karginov gediskwalificeerd na aanrijding met toeschouwer

Kamaz-coureur Andrey Karginov doet niet langer mee aan de Dakar Rally. De organisatie diskwalificeerde de Rus nadat hij in de vijfde etappe niet stopte na een aanrijding met een toeschouwer. De toeschouwer raakte gewond.

Volgens het Kamaz-team had Karginov last met de aandrijving van zijn truck in de betreffende wedstrijdproef en kon hij ten tijde van het incident enkel gebruik maken van achterwielaandrijving.

Op videobeelden (bovenstaand vanaf 5:00 minuten) is te zien dat er wederom grote groepen toeschouwers in de duinen stonden. Er zijn aangewezen publieksplaatsen, maar daar stond het betreffende groepje toeschouwers niet. Dat staat bovenaan een duin in het traject van de voertuigen en stuift uiteen als de Kamaz van Karginov aan komt zetten. Iedereen kan wegkomen, maar een naar verluidt 60-jarige man uit Zuid-Afrika valt. De achterwielen van de truck rijden over zijn benen. Karginov rijdt na het incident door. Volgens Kamaz heeft hij het incident niet opgemerkt en hoorde hij er pas van nadat hij na de finish in het bivak arriveerde.

De Zuid-Afrikaan is door de Dakar-organisatie per helikopter naar het ziekenhuis vervoerd.

Kamaz betreurt het incident en biedt aan alle mogelijke medewerking te verlenen in het herstel van de onfortuinlijke toeschouwer. Wel vindt het team de diskwalificatie van Karginov een onevenredig grote straf.

Wie regelmatig beelden bekijkt van de Dakar Rally 2019, ziet dat de Peruaanse duinen vol staan met toeschouwers. Die moeten volgens de regels staan in afgeschermde gebieden, maar niet iedereen houdt zich aan die voorschriften.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer