fbpx Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – MAN verrast met elektrische CitE distributietruck

Behalve de eerste Truck Innovation Award voor de MAN aFAS was er nog een verrassing tijdens de persconferentie van MAN op de IAA: de geheel elektrische CitE distributietruck. Een concepttruck weliswaar, maar wel eentje die nu al op zijn plek zou zijn in de stad.

Ook MAN gebruikt de IAA om te laten zien dat het haar bedrijfsautoaanbod in hoge mate elektrificeert. Al eerder kon TTM.nl rijden met de elektrische TGE en de 26 tons eTGM. Nu is er dan de CitE, een elektrische truck voor leveringen in de stad, met een totaalgewicht van 15 ton.

De CitE (die in slechts 18 maanden tijd werd ontwikkeld) is ontworpen als compromisloze oplossing voor distributie in binnenstedelijke gebieden. Hij heeft een actieradius van 100 kilometer, meer dan nodig is voor distributie in de stad. “Voor MAN is de CitE meer dan enkel een vingeroefening; het is MAN’s antwoord op de vereisten voor goederenvervoer in de stad”, vertelde een trotse CEO van MAN, Joachim Drees. De cabine is geïnspireerd door, of misschien wel gewoon afkomstig van Lion’s City E bus van MAN. De lage instap (de vloer bevindt zich 35 cm boven het wegdek) is prettig voor de chauffeur die dagelijks veel in en uit de auto moet. Door het vele glas heeft hij goed zicht rondom. De cabine kent veel opbergmogelijkheden voor de chauffeur, inclusief twee plekken voor 1,5 liter flessen. Ook de MAN CitE heeft geen spiegels meer maar camera’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer