Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Nieuwe Volvo-stunt met paraglider

The Flying Passenger is een nieuwe spectaculaire livetest van Volvo Trucks. In deze nieuwe film sleept een Volvo FH een paraglider omhoog door een bergpas in Kroatië in een nooit eerder vertoonde precisiestunt. De vrachtwagenchauffeur moet een hoge kruissnelheid handhaven om de paraglider in de lucht te houden. De test moet de prestaties van de Volvo Trucks-aandrijflijn die is uitgerust met I-Shift Dual Clutch benadrukken.

Tijdens een adembenemende rit sleept een Volvo FH een paraglider omhoog langs een steile bergweg en onder een nauwe opening van een overhangende brug door. De beperkte ruimte vraagt om zeer precieze stuurmanskunst bij een constante kruissnelheid. Er is geen ruimte voor fouten. De test is bedoeld om de aandrijflijn van Volvo Trucks te demonsteren die is uitgerust met I-Shift Dual Clutch.

Volvo“Rijden in hoge versnellingen en moeiteloos schakelen, zijn belangrijke factoren voor het brandstofverbruik. De I-Shift Dual Clutch maakt soepel rijden mogelijk, ook bij hoge versnellingen en lage toerentallen”, vertelt Staffan Wendeberg, Product Manager FH and Long Haul bij Volvo Trucks. De gebruikte versnellingsbak heeft grote invloed op de productiviteit. I-Shift Dual Clutch maakt naadloos schakelen onder zware omstandigheden mogelijk waarbij de truck geen bewegingsenergie verliest.

“Deadlines halen met een laag brandstofverbruik, ook bij het rijden in de bergen en op bochtige wegen, zijn cruciale succesfactoren voor veel van onze klanten. Deze film is een perfecte test voor onze onlangs vernieuwde aandrijflijn. ‘The Flying Passenger’ laat op een zeer concrete en Volvo World Golf Challenge 2016 Hovås GKvisuele manier zien waarop de prestaties en rijeigenschappen van Volvo Trucks zijn gebaseerd”, aldus Claes Nilsson, President van Volvo Trucks.

‘The Flying Passenger’ is de nieuwste film uit de reeks met spectaculaire tests van Volvo Trucks. Eerdere wereldwijde succesproducties waren ‘The Epic Split’, ‘The Hamster Stunt’ en ‘Look Who’s Driving’. In totaal zijn de films meer dan 100 miljoen keer bekeken op YouTube.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer