Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Pakketjesmachine bespaart Coolblue 15 procent ritten

E-commerce gigant Coolblue heeft een nieuwe ‘pakketjesmachine’ in gebruik genomen. Doordat elke bestelling nu een doos op maat krijgt is er 90 procent minder opvulmateriaal nodig en kunnen er 15 procent minder vrachtwagens rijden.

De nieuwe pakketjesmachine kan tot maar liefst 20.000 pakketjes per dag aan. 90 procent van alle bestellingen kan ingepakt worden door deze machine. Pieter Zwart, de zogeheten Beginbaas van Coolblue: “We willen het voor onze klanten niet alleen elke dag een beetje beter, maar ook een beetje groener doen. Dit door minder opvulmateriaal te gebruiken, maar ook door het aantal ritten van onze vervoerders te verminderen. Zo vertrekken er door de kleinere pakketjes tot 15 procent minder vrachtwagens vanuit het Coolblue-magazijn in Tilburg.”

Naast het formaat is ook het ontwerp van de nieuwe doos iets anders. Het is een mooie stevige doos die men  kan openen door een rits open te trekken. De pakketjesmachine in het Coolblue-dc in Tilburg is 200 meter lang en kan bijna 1 pakketje per seconde verwerken.

Coolblue meldt ook nog altijd hard te groeien. Op dit moment wordt het magazijn in Tilburg met 3 hallen uitgebreid tot een vloeroppervlakte van 88.000 vierkante meter (of 18 voetbalvelden) groot. Om de groei te ondersteunen is de online retailer het komende jaar nog op zoek naar honderden extra magazijnmedewerkers.

https://youtu.be/QKSQg4_15PI​

Eén reactie op “VIDEO – Pakketjesmachine bespaart Coolblue 15 procent ritten

  • dick

    Ze besparen op verpakking maar gaan zelf wel met eigen blauwe bussen de weg op ipv dat ze het met de gewone bestaande vervoerders meegeven. dus nog meer bedrijfsvoertuigen de weg op en in de woonwijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer