Volvo Group Truck Center completeert vloot Nippon Express • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Volvo Group Truck Center completeert vloot Nippon Express

Met de levering van een Volvo FM koelwagen en verhuiswagen heeft Volvo Group Truck Center Amsterdam de laatste twee voertuigen geleverd uit een totale bestelling van negen Volvo-trucks door Nippon Express Euro Cargo BV. De deal kwam tot stand in nauwe samenwerking met Mobility Centre Holland.

Nippon_FM_5

Van links naar rechts: Robert Verkerk, Area Sales Manager Volvo Group Truck Center B.V., Paul la Grouw, Manager Forwarding Nippon Express Euro Cargo B.V., Cees van Altena, Director Mobility Centre Holland B.V., George van der Reijden, Senior Manager Nippon Express Euro Cargo B.V.)

De Nederlandse divisie van het wereldwijd opererende Nippon Express besteedt haar volledige wagenparkbeheer uit aan Mobility Centre Holland. De logistieke dienstverlener formuleert de randvoorwaarden, waarna Mobility Centre Holland de meest geschikte leveranciers met elkaar verbindt en het verdere offertetraject begeleidt. De partners in dit project waren, naast Volvo Group Truck Center, onder meer Hertoghs Carrosserieën en SBS Security & Safety Products.

Core business

Cees van Altena van Mobility Centre Holland is sinds begin jaren negentig aan Nippon Express verbonden. “Cees heeft enorm veel kennis van de markt”, aldus Paul la Grouw, manager Forwarding bij Nippon Express Euro Cargo BV. “Door hem als expert in te schakelen, kunnen wij ons richten op onze core business: goederen zo goed mogelijk van A naar B krijgen.”

Milieu heeft prioriteit

De keuze viel op Volvo Trucks na een presentatie door Volvo Group Truck Center en een uitgebreide praktijktest van de Volvo FH. Daarbij viel de brandstofefficiëntie op, een belangrijke pre voor de ISO-14001 gecertificeerde expediteur. La Grouw: “Het milieu heeft zeker prioriteit, niet alleen op de weg maar bij alle transportmodaliteiten van Nippon Express wereldwijd. De demotrucks gaven een realistisch beeld van het gunstige verbruik.” Zorg voor het milieu is tevens een kernwaarde van Volvo Trucks. De nieuwe Volvo Euro-6 motor heeft de uitstoot van roetdeeltjes gehalveerd en de emissie van stikstofoxiden met bijna 80% verlaagd. De Volvo-trucks zijn bovendien CO2-neutraal geproduceerd en kunnen aan het einde van de levensduur tot 90% worden gerecycled.

Totaalonderhoud

Als merkonafhankelijk wagenparkbeheerder zoekt Mobility Centre Holland telkens de meest geschikte partners om een vooraf geformuleerde transportbehoefte in te vullen. Cees van Altena begeleidt voor Nippon Express Euro Cargo BV het gehele proces, van de technische specificaties tot en met het afwikkelen van de contracten. Het aandeel van Volvo Group Truck Center in de totale deal beslaat, naast de levering van vijf Volvo FH-trekkers en vier Volvo FM-bakwagens, het totaalonderhoud van al het trekkend en getrokken materieel, inclusief banden, laadkleppen en koelsystemen. De voertuigen  worden door de garage op afstand gemonitord middels de TGW, telematicgateway, van Volvo Trucks. Hierdoor kan motorisch onderhoud efficiënt worden ingepland op het moment dat het daadwerkelijk nodig is.

Efficiënte oplossing

Ook de geografische dekking van de dealergroep is gunstig: de werkplaatsen in Aalsmeer, Amsterdam en Rotterdam (Waalhaven) liggen op een steenworp afstand van Schiphol en de Maasvlakte, waar Nippon Express Euro Cargo BV gevestigd is. In totaal heeft Volvo Group Truck Center elf vestigingen in Noord- en Zuid-Holland. “Mobility Centre Holland zoekt voor haar opdrachtgevers de meest efficiënte oplossing”, besluit Van Altena. “De samenwerking met Volvo Group Truck Center verloopt zonder meer soepel. Mede door hun inbreng zitten we op een scherpe kilometerkostprijs en is de conditie van de vloot gegarandeerd.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer