Volvo's stoten mogelijk meer NOx uit dan toegestaan • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Volvo’s stoten mogelijk meer NOx uit dan toegestaan

De Volvo Group heeft vastgesteld dat een component voor emissiebeperking die op bepaalde markten in haar truckmotoren wordt gebruikt, sneller slijt dan verwacht. Daardoor is het mogelijk dat de motoren de emissiegrenswaarden voor stikstofoxiden (NOx) overschrijden. De motoren met het betreffende onderdeel voldoen aan de emissielimieten bij levering; de snelle slijtage is het gevolg van een materiaalprobleem dat zich in de loop van de tijd voordoet.

Het onderdeel zit hoogstwaarschijnlijk in de SCR-unit, want Volvo zegt dat door de slijtage het vermogen om NOx zo efficiënt mogelijk te converteren wordt verminderd, waardoor de motoren of voertuigen de emissiegrenswaarden voor NOx overschrijden. Uit het onderzoek tot dusverre blijkt dat de slijtage van het onderdeel niet op dezelfde manier en in dezelfde mate alle voertuigen en motoren treft. Het bedrijf is nu bezig met het informeren van de juiste autoriteiten op verschillende markten en het beginnen van besprekingen over maatregelen.

Volvo benadrukt dat de slijtage van het onderdeel geen probleem vormt voor de productveiligheid en dat ook geen negatieve invloed heeft op de prestaties van het voertuig of de motor op andere gebieden dan de emissiebeperking. Het grootste volume aan mogelijk getroffen motoren is verkocht in Noord-Amerika en Europa. Een volledige analyse van het probleem en de plannen met regelgevende instanties zijn niet voltooid en het bedrijf kan daarom nog niet het volume van motoren of voertuigen inschatten die mogelijk moeten worden aangepakt. Bijgevolg is het niet mogelijk om de financiële impact in dit stadium te beoordelen; de kosten om het probleem op te lossen kunnen echter aanzienlijk zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer