Ga naar hoofdinhoud

Waberer’s eind dit jaar naar Nederland

De Hongaarse transportgigant Waberer’s heeft een prima 2014 achter de rug. De omzet groeide tot bijna een half miljard euro, de winst bedroeg 73,4 miljoen euro. Waberer’s blijft uitbreiden, voor eind dit jaar staat een Nederlands kantoor op de agenda.

Waberer's Actros 2De omzet van Waberer’s steeg met 9,7 procent ten opzichte van 2013. Het personeelsbestand groeide met slechts 3 procent en het brandstofverbruik daalde met 2,5 procent. Waberer’s reed in 2014 525 miljoen kilometer in Europa, een stijging van bijna 10 procent. Het vrachtvolume nam toe, deels door een betere beladingsgraad van 91 procent, maar ook door nieuwe, 5 procent hogere Megatrailers. Het aantal full truckloads nam toe tot 500.000.

Waberer’s groeit nog altijd. Er werden in 2014 1300 nieuwe combinaties gekocht en 500 chauffeurs aangenomen. Hongarije, Duitsland, Italië, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Spanje bleven de belangrijkste markten van Waberer’s. Procentueel werd de grootste omzetgroei geboekt op zendingen vanuit Italië. De omzet groeide echter ook met dubbele cijfers in Duitsland, Italië, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Spanje.

Het netwerk van Waberer’s blijft groeien. In 2014 werden nieuwe vestigingen in Parijs en Felixstowe geopend. Deze trend wordt in 2015 voortgezet, met een dochteronderneming in Milaan in het eerste kwartaal van 2015. Waberer’s is al langer van plan ook in Nederland een vestiging te openen. Die staat nu gepland voor eind van dit jaar.

 

13 reacties op “Waberer’s eind dit jaar naar Nederland

 • de ruiter

  Zo gaat de Nederlandse transport helemaal naar de knoppen. Snap niet dat onze regering dat toe laat.straks nog meet Nederlanders thuis.

 • f.bieman

  weer een buitenlands bedrijf .lost de nederlandse chauffeurs weer werk

 • De Meester Beni

  Waar zitten onze bedrijfsleiders en ministers?
  Het is zoal slecht genoeg in de transportsector.

 • Rob vd Sluis

  Dit bedrijf gaat de gehele transport sector naar de klote helpen. Merendeels van die brokkenpiloten uit hongarije hebben voor onder de 100 euro het rijbewijs gekocht inclusief alle andere benodigde papieren. Wat opvalt is dat er niet bij vermeldt word hoeveel schade ze hebben gemaakt en dat is veel, heel erg veel. Ik denk dat alleen al dat bedrijf meer schade heeft gereden dat bijna de gehele nederlandse vloot. Dit bedrijf (of beter gezegd criminele organisatie) kan en mag geen toegang krijgen tot het nederlandse wegennet.

  1. A.J. M. Welten

   Hongaren zijn al te duur, voor wat ik laatst begrepen heb heeft men vooral Bulgaren in dienst…

 • jacob abbink

  geweldig dan krijgen de afsleep en schade bedrijven ook gouden tijden.

 • peter

  Weet iemand al waar hun nieuwe locatie zal zijn.

 • Pietje

  snap echt niet dat de nl chauffeurs het zover laten komen. Maar goed die eigen rijders naaien elkaar ook al onder elkaar dussss. Komt weinig actie denk.
  Allemaal jankers en niks doen. Suc6.

 • Ton Hensels

  Hoe moeten we de jongeren die een baan willen nog aan het werk lkrijgen als dit zo door gaat

 • roy

  Wat ik gehoord heb venlo zou nieuw kantoor komen geluk wat hele waberer heeft is dat het een staatsbedrijf is en de nieuwe banen in venlo zouden 500 arbeidsplaatsen opbrengen ingevuld voor 90 % oostblok en omstreken diep triest

 • wesley

  ik zou zeggen wij nederlanders nemen dit bedrijf over in plaat van andersom

 • engel alvering

  Pure broodroof En dit alles dankzij de eu

 • We kunnen blijven lachen met die stuntelaars dadelijk in Nederland
  Zoals het proberen onder te lage
  Viaduct te komen,enz,enz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer