VIDEO - Waberer’s kiest (ook) voor Kögel • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Waberer’s kiest (ook) voor Kögel

Waberer’s heeft na anderhalf decennium samenwerking met een bekende opleggerfabrikant beslist om nieuwe wegen in te slaan. Met een uitbreiding van het wagenpark en bestelling van 100 Kögel Mega opleggers zet het bedrijf een eerste stap naar een nieuwe, gemeenschappelijke toekomst met Kögel. Waberer’s is een milieubewust bedrijf met een zeer moderne wagenpark waarbij bij elke uitbereiding van bedrijfsvoertuigen wordt gekozen voor voertuigen die een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk hebben. Daarom heeft Waberer’s gekozen voor multimodaal inzetbare Kögel opleggers.

De Mega opleggers lenen zich voor klassieke standaardopdrachten en zijn inzetbaar voor volumetransport. Met een inwendige hoogte van drie meter zijn de opleggers verbazingwekkend groot en ideaal voor de ‘just in time’ logistiek in de automotivesector. Het standaard beschikbare mechanisch-hydraulische hefdak vergroot zijdelings en achter de doorlaadhoogte tot meer dan drie meter. Zo kunnen drie op elkaar gestapelde ‘Gitterboxen’ eenvoudig worden geladen en gelost. Het integrale standaarddakzeil van Kögel staat garant voor een eenvoudig te openen schuifdak. Doorhangende kabels behoren tot het verleden dankzij de in het dakzeil geïntegreerde dakbanden. Zo is het uitgesloten dat de kabels blijven haken achter de lading. Uiteraard zijn de Mega opleggers ook gecertificeerd conform DIN EN 12642 Code XL.

De voor het multimodale vervoer bestemde opleggers zijn uitgerust met een versterkt chassisframe. De in het chassis geïntegreerde grijperkanten, een bescherming en versterking van dekzeil boven de grijperkanten, en speciale assen in de railuitvoering zorgen ervoor dat de opleggers per spoor verlaadbaar zijn. Daarbij zijn de 100 stuks Mega Rail opleggers ontworpen voor de flexibele verlading op de meest gebruikelijke Taschenwagen van de Duitse Spoorwegen. De opleggers beschikken voor het onbegeleid vervoer per schip en veerboot over een roll-on-roll-off-uitrusting, deze bestaat uit een acht millimeter dikke gesloten glijplaat,  vier paar zware sjorringen voor zware lasten met 12.000 kg testkracht alsmede markering volgens DIN EN 29367-2.

Om de binnenzijde van de voorwand tegen beschadigingen te beschermen is als extra een twee millimeter dikke en 1.250 millimeter hoge verzinkte staalplaat gemonteerd. Voor gemakkelijker beladen van boven af kan de schuifkap tevens van voren naar achteren worden verschoven. De zeilen van de trailers hebben een antivandalisme-uitvoering, daarvoor zijn staalkabels in een raster van 160 x 160 millimeter geïntegreerd in het zeil. Zo wordt goederendiefstal moeilijker gemaakt en kunnen er geen ongewenste passagiers binnendringen via het zeil. Tot de individueel gespecificeerde uitrusting behoren verder nog een TIR-kabel met twee houders, twee extra rijen latzakken en een bandenspanningsbewakingssysteem, om maar enkele voorbeelden te noemen.

Bij de Kögel Mega Rail opleggers is het volledige chassis van het voertuig dankzij de Nano-Ceramic technologie en de KTL-coating met daarbovenop een UV-deklaag voor lange termijn beschermd tegen corrosie en roestvorming.

“Bij Waberer’s blijven we innoveren en verder groeien door waar nodig ons aan te passen aan veranderde marktbehoeften en omstandigheden. Ook onze partners, zoals Kögel leveren met hun expertise dagelijks een bijdrage aan die groei”, zegt Ferenc Lajkó, CEO bij Waberer’s International. “We verheugen ons erop om met behulp van het uitgebreide moderne wagenpark oplossingen met toegevoegde waarde aan te bieden in heel Europa.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer