Westlake sluit bandendeal met TIP Trailer • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Westlake sluit bandendeal met TIP Trailer

Westlake Tyres en TIP Trailer Services Nordic hebben een overeenkomst bereikt over de aankoop en het gebruik van een ‘significante hoeveelheid’ Westlake banden.

Christian Hatting Petersen, TIP (links), Flemming Steiness, DSV (midden) en Martin Nielsen, TIP (rechts).

De deal tussen DSV Road, exclusief distributeur van Westlake Tyres in Scandinavië, en TIP Trailer Services Nordic, omvat de levering van een zeer grote hoeveelheid banden gedurende het eerste jaar voor gebruik en promotie in de TIP Trailer Services workshops in Scandinavië: Gothenburg, Jönköping, Helsingborg, Tilst, Hirtshals, Taulov, Padborg, Høje Tåstrup, Kerava (FI) en Oslo (Vestby) voor niet-gecontracteerde bedrijfsactiviteiten. “Dit is een zeer belangrijke stap voor Westlake Tyres en DSV om het partnerschap te intensiveren en Westlake Tyres in Scandinavië te promoten”, aldus Flemming Steiness, General Manager DSV Equipment.

DSV Road streeft diverse activiteiten naast zijn transportdiensten na, om zijn bedrijfspositie verder te versterken en meer controle te krijgen over zijn operationale vlootbeheer. In 2016 verwierf DSV de exclusieve distributierechten voor Westlake Tyres en biedt Westlake sindsdien aan, aan alle contractuele vervoerders alsook andere commerciële trailervloten in Denemarken, Noorwegen, Zweden en Finland. De distributieovereenkomst – die tot stand kwam in nauwe samenwerking met Pneuhage, de officiële Europese distributeur van ZC Rubber – was het resultaat van de hoge mate van tevredenheid van DSV over de prestaties van Westlake banden voor zijn eigen vloot sinds 2012.

Martin Nielsen, Country Operations Manager van TIP Trailer Services Zweden, verklaart: “Bij TIP Trailer Services Nordic werken we continu aan de diversificatie van ons bandenaanbod, om nog beter te kunnen inspelen op de uiteenlopende behoeften van onze klanten. Om die reden gaat onze overeenkomst met Westlake Tyres hand in hand met deze strategie. De prestaties van de Westlake banden, die nauwlettend worden gevolgd door onze organisatie, maken duidelijk waarom onze keuze op dit merk viel. De band presteert uitstekend en biedt een prima prijskwaliteitverhouding, wat aanleiding was om Westlake toe te voegen aan ons bandenportfolio.”

Westlake wordt geproduceerd door ZC Rubber Group Co. Ltd, een van de grootste en snelst groeiende bandenfabrikanten ter wereld. Westlake wordt speciaal ontwikkeld vanuit de vraag van de internationale markt en biedt een breed productassortiment, waaronder banden voor personenauto’s, SUV’s, 4X4’s, lichte trucks, vrachtwagens en bussen, alsmede toepassingen op het gebied van off-road, industrie en landbouw. In China, het thuisland van het merk, is Westlake een OEM-leverancier voor fabrikanten als Geely, BYD, Changan, Suzuki, Land Rover en Volvo.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer