Belgen pakken door: 103 trucks in beslag genomen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Belgen pakken door: 103 trucks in beslag genomen

De Belgische overheid blijft hard optreden tegen vermeende sociale dumping. Na de inbeslagname van (circa) 14 trucks van de Litouwse transporteur Arijus, werden afgelopen weekend nog eens 89 vrachtwagens beslag genomen.

Dat melden diverse Belgische media op basis van berichtgeving van het arbeidsauditoraat Gent. Arijus zei tegenover TTM.nl nog geen aanklacht te hebben ontvangen.

Zondag trad de inspectie op bij bedrijventerreinen in Zeebrugge en Pittem. 87 chauffeurs werden ondervraagd, 89 vrachtwagens werden in beslag genomen. Van welke bedrijven deze trucks zijn is niet bekend gemaakt. Inmiddels is duidelijk dat de 89 trucks van Vos Logistics zijn.

foto ter illustrattie

Volgens arbeidsauditeur Filiep de Ketelaere zijn er diverse documenten in beslag genomen voor onderzoek. “Bij deze acties werd nagegaan of de gecontroleerde ondernemingen er niet voor terugdeinzen om voortdurend actief te zijn vanuit België, waarbij de sociaalrechtelijke verplichtingen in België op systematische wijze worden omzeild’, aldus De Ketelaere tegenover persbureau Belga.

2 reacties op “Belgen pakken door: 103 trucks in beslag genomen

 • DdW

  Genoeg bedrijven in België,
  Neem zo’n bedrijf als Rovetra uit Westerloo,.. ,
  gelinkt met een bedrijf uit Tsjechië…, maar aansturing vanuit België
  Als je voor hun deur staat allemaal personen auto’s met kentekens vanuit dit land,…zo ook vrachtwagens,… deze kan ook wel eens gecontroleerd worden…

 • Dree

  Dikke pluim, eindelijks durven ze wat te doen, dit moet in meer EU landen gebeuren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer