Ga naar hoofdinhoud

De voordelen van het kopen van een tweedehands vrachtwagen

Tweedehands kopen is een trend die niet alleen in de autowereld te zien is, maar ook zeker voor vrachtwagens geldt. Het kopen van een tweedehands vrachtwagen kan namelijk veel voordeel opleveren voor je bedrijf. Dit artikel gaat over die voordelen, en wie weet kies je de volgende keer ook voor een truck die al wat kilometers gemaakt heeft.

Bespaar op je budget

Net als bij een tweedehands auto is het besparen van geld één van de grootste redenen om voor gebruikte vrachtwagens kopen te kiezen. Een tweedehands vrachtwagen is vaak een stuk voordeliger dan een gloednieuw exemplaar. Dit betekent dat je duizenden euro’s kunt besparen, geld dat je als ondernemer weer in andere zaken kunt steken. Let er wel op dat je een betrouwbare vrachtwagen koopt. Een beetje onderzoek doen naar de staat van de vrachtwagen kan geen kwaad.

Veelzijdigheid in aanbod

Bij het zoeken naar tweedehands vrachtwagens zul je al snel zien dat er een enorme variëteit is. Er zijn veel gebruikte vrachtwagens op de markt, wat betekent dat je naast geld besparen, ook een vrachtwagen kunt vinden die precies past bij jouw behoeften. En dat voor een veel lagere prijs dan wanneer je een nieuwe vrachtwagen zou kopen.

Afschrijving is minder een zorg

Iedereen die ooit een nieuwe vrachtwagen trekker heeft gekocht, weet dat de afschrijving flink kan oplopen. De waarde van een nieuwe vrachtwagen daalt aanzienlijk zodra je de vrachtwagen in gebruik neemt. Bij een tweedehands vrachtwagen heb je hier veel minder last van. Natuurlijk zal er nog steeds enige afschrijving plaatsvinden, maar dit is vaak minder drastisch dan bij een gloednieuwe vrachtwagen.

Kortom, het kopen van een tweedehands vrachtwagen kan een slimme zet zijn voor jou als ondernemer. Met wat onderzoek en geduld kun je een betrouwbare truck vinden die perfect past bij jouw behoeften, zonder dat het je een fortuin kost.

Laat een technische inspectie doen

Een technische inspectie door een professional is raadzaam bij het kopen van een tweedehands vrachtwagen. Zelfs als je technisch onderlegd bent, is een tweede paar ogen altijd waardevol.

  1. Mechanische inspectie: Een deskundige kan de mechanische staat van de vrachtwagen beoordelen, inclusief het remsysteem, de ophanging, de transmissie en andere vitale onderdelen.
  2. Elektrische inspectie: De elektrische systemen, zoals de verlichting, bedrading en accu, moeten ook worden gecontroleerd.
  3. Documentatie: Controleer alle documenten die bij de vrachtwagen horen. Hieronder vallen de onderhoudsgeschiedenis, de kilometerstand en de eventuele reparatiegeschiedenis.

Al met al kunnen deze technische aspecten ervoor zorgen dat je een tweedehands vrachtwagen koopt die niet alleen betaalbaar is, maar ook betrouwbaar en duurzaam.


Deze content is van een externe partij en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van TTM.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer