Zo gaat de accu van je vrachtauto langer mee • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Zo gaat de accu van je vrachtauto langer mee

Over het algemeen heeft de accu van een voertuig het zwaar te verduren , met name in de winter. Ondertussen is dit seizoen natuurlijk al voorbij in Nederland, dus je zou zeggen dat de accu het nu wat makkelijker heeft. Dat is helaas niet helemaal waar, want ook in de zomer heeft de accu van je vrachtwagen veel te stellen. Met de onderstaande tips gaat het onderdeel van de truck die je op Nooteboom Trading hebt gekocht of gehuurd langer mee.

Vaselinespray

Allereerst is het verstandig om altijd vaselinespray te gebruiken op verbindingen en accupolen. Dit middel zal roest, oftewel corrosie, voorkomen. Daarnaast zal vaselinespray er ook voor zorgen dat de geleiding verbeterd wordt. Dit is uiteraard ook van belang. Ga je gebruikte vrachtwagens & trailers kopen? Kies er dan voor om direct na de aankoop de accupolen en verbindingen in te spuiten met de vaselinespray. Dit product kan op allerlei websites en bij allerlei winkels gekocht worden in flesjes, terwijl het ook nog eens uitgebracht is door diverse merken.

Schoon, droog en accuwater

Daarnaast is het ook zeker verstandig om de accu’s schoon en droog te houden. Door dit te doen zul je namelijk lekstroom voorkomen. Bovendien moet je met enige regelmaat het vloeistofpeil van de accu’s controleren. Als er vloeistof toegevoegd moet worden dan moet je dit doen met accuwater. Dit is dus iets anders dan normaal kraanwater, maar je moet ook geen accuzuur gebruiken. Accuwater is in principe gedemineraliseerd water, wat in principe betekent dat het volledig zoutloos is.

Anti-rutschmat en te diepe ontlading voorkomen

Ook is het aan te raden om de accu van je vrachtauto te plaatsen op een zogenoemde anti-rutschmat. Dit zijn in principe antislipmatten, maar over het algemeen wordt het Duitse woord hiervoor gebruikt. Door dergelijke matten te gebruiken zul je namelijk het aantal schadelijke trillingen aan de accu verminderen. Daarnaast is het tevens van belang om te diepe ontlading te voorkomen. Als je dit niet doet en je krijgt dus te diepe ontlading dan zal de levensduur van de accu aanzienlijk verkort worden, wat uiteraard niet de bedoeling is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer