Ga naar hoofdinhoud

10 LAG tankwagens voor Rinnen

Rinnen, een Duitse specialist in Europa in het vervoer van vloeistoffen en ADR-producten, heeft onlangs 10 tankwagens van LAG in ontvangst genomen.

Rinnen tankwagen LQ

De 10 nieuwe LAG roestvrij stalen tankwagens maken sinds kort deel uit van het wagenpark van Rinnen. Het bedrijf heeft een lange relatie met CIMC-ENRIC voor hun aankoop van ISO en SWAP tank containers. De tankvervoerder koos nu voor de Belgische tankwagenproducent LAG, een dochteronderneming van de CIMC-groep. De onderneming Rinnen GmbH maakt zo gebruik van de one-stop-shopping mogelijkheid bij de CIMC-groep. Vooral de lage ‘life cycle costs’ bepaalden de keuze voor LAG.

LAG optimaliseerde zijn oplegger speciaal voor Rinnen op 20 verschillende plaatsen. Hierdoor is het gewicht geoptimaliseerd tot een massa van 7.400 kg. De tankopleggers beschikken over drie compartimenten met een totale inhoud van 35 000 L. Verder zijn ze geïsoleerd en ontwikkeld voor het vervoer van chemische producten. Alles rondom het zelfdragend chassis is modulair opgebouwd. Servicetijden beperkt men zo tot een minimum en chauffeurs kunnen in zo min mogelijke tijd extra onderdelen aan- en loskoppelen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer