Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: 100ste LAG kipbulktrailer voor van Bentum

Donderdag 13 maart was er gelegenheid voor een klein feestje voor logistiek dienstverlener H.J. van Bentum en trailerfabrikant LAG. In Bree (B) werd namelijk de 100ste LAG kipbulktrailer door Henk en Cindy van Bentum in ontvangst genomen.

LAG Van Bentum 02

De kipbulktrailers van Van Bentum zijn speciaal door LAG op klantwens vervaardigd. “In het ontwikkelstadium is er regelmatig overleg geweest tussen onze mensen en de engineers van LAG,” legt Henk van Bentum uit, de tweede generatie van Van Bentum en momenteel directeur eigenaar van het familiebedrijf. “Onze kipbulktrailers worden veel ingezet op het onbegeleid transport naar het Verenigd Koninkrijk. Bij de ferry’s wordt er vaak ruw omgesprongen met het op- en afrijden van de veerboten. Ze moeten wel tegen een stootje kunnen.” Marc Meylaers, CEO van LAG, beaamt dit. “De kipbulktrailers voor Van Bentum hebben steunpoten aan de achterzijde die iets hoger staan dan bij andere kipbulktrailers. Dat heeft te maken met de soms steile hoek van de oprijplaten bij de ferry’s. Maar ook hebben alle trailers extra zware sjorogen om de trailers op de veerboot gemakkelijk, snel, maar ook stevig vast te kunnen zetten. Verder zijn de diverse RVS-delen voorzien van anti-diefstal, omdat de trailers soms ook zonder bewaking staan te wachten voor verscheping.” De LAG kipbulktrailers hebben een aluminium frame dat voorzien is van extra verzwaring op kritieke punten, zoals bijvoorbeeld de aankoppelplaat. Dit in verband met het ruw aan en afkoppelen bij de ferry’s. “Door schadepatronen te bekijken, kunnen we participeren bij het ontwikkelen van bepaalde onderdelen in de productie,” legt Meylaers uit.

Visitekaartje

De 100ste trailer voor Van Bentum is er één uit een order van in totaal 26 trailers. Tijdens de rondleiding door de productie bij LAG zien we dan ook meerdere Van Bentum trailers in aanbouw. Speciaal is de kleurstelling van de Van Bentum trailers, blauw- en zilver metallic. Het ziet er allemaal perfect uit. “Dat is ook de uitstraling die we willen hebben,” legt Van Bentum uit. “Elk weekend worden alle trailers en trucks gewassen. We verzorgen zelf het onderhoud aan ons materiaal. Het moet er gewoon goed uitzien, de trucks en trailers zijn het visitekaartje van ons bedrijf.”

H.J. van Bentum is gespecialiseerd in bulk- en ferrytransporten naar en vanuit het Verenigd Koninkrijk. Vanuit alle strategische havens worden droge bulkproducten, zowel in poeder- als in korrelvorm vervoerd. De vloot van silo-opleggers bestaat uit zowel food- als non food-opleggers met een inhoud van 61 kubieke meter. Tegenwoordig is multimodaal transport één van de pijlers binnen het bedrijf. Innovatieve concepten dragen bij aan minder vervoersbewegingen, minder wegkilometers en lagere belasting voor het milieu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer