Ga naar hoofdinhoud

AB Texel neemt Duits veevoedertransport Van den Bosch over

Transportonderneming AB Texel Groep neemt het Duitse veevoedertransport met sluiskippers over van internationaal logistiek dienstverlener Van den Bosch Transporte GmbH. De overname is voor beide bedrijven een strategische keuze. Met deze overname verbreedt AB Texel, dat al actief is in het transport van veevoeder in de Benelux, haar dienstverlening naar Duitsland. Van den Bosch Transporte GmbH gaat zich voortaan concentreren op de bestaande kipper- en silowagenactiviteiten die veelal voor de foodindustrie worden verzorgd.

Volvo's FH AB Texel_3_lowresLogistiek dienstverlener AB Texel kiest naar eigen zeggen voor langdurige samenwerking met haar partners en is gespecialiseerd in het transport van onder meer aardappelen, veevoer en meel. De overname betekent dat AB Texel zich ook in het Duitse Salzgitter vestigt. De overname van de veevoertransporten in Duitsland past in de strategie van AB Texel. “Met deze overname verbreden we onze dienstverlening naar Duitsland”, aldus Dennis Wetenkamp, directeur van AB Texel. “Bovendien kunnen we, vanuit Salzgitter, het transport met onze onderlossers in  Duitsland verder uitbreiden.”

Ook voor Van den Bosch Transporte GmbH is de overname een strategische keuze. “De markt voor bulktransport vraagt in toenemende mate om een gespecialiseerde aanpak”, legt manager Harry Geraets van Van den Bosch Transporte GmbH uit. “Wij hebben de strategische keuze gemaakt om ons te focussen op onze bestaande kipper- en silowagenactiviteiten en verwachten daar verder in te kunnen groeien.” Geraets ziet AB Texel als een geschikte en gewaardeerde partij voor de overname van de veevoederactiviteiten. “Ik ben ervan overtuigd dat onze activiteiten bij AB Texel in goede handen zijn.”

Kantoor VDBVan den Bosch Transporte GmbH maakt onderdeel uit van Van den Bosch Transporten, een internationale logistieke dienstverlener gespecialiseerd in het vervoeren van vloeibare en droge bulkstoffen voor de food-, GMP+ en chemie-industrie. Van den Bosch Transporten heeft 7 vestigingen in 5 Europese landen. Met de inzet van zowel weg- als intermodaal transport bedient Van den Bosch Transporten de wereldwijde markt.

AB Texel beschikt over een wagenpark dat is ingericht voor het transport van losgestorte agrarische producten zoals aardappelen, meel en mengvoeders. AB Texel heeft vestigingen in diverse Europese landen. Het wagenpark bestaat uit 500 trekkende eenheden en circa 900 opleggers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer