Ga naar hoofdinhoud

BAM Vermeer over op nieuwe ICT-beheerservice

BAM Vermeer Transport heeft het beheer van haar ICT en de hardware uitbesteed aan CompX. Deze automatiseerder is gestart met de nieuwe service ‘Werkt online’, waarbij een server helemaal voor één klant wordt ingezet.

BAM Vermeer Transport“In omgevingen met minimaal 10 werkplekken richten we een server op maat voor één bedrijf in”, vertelt John de Waal, directeur van CompX. “Daardoor is de beveiliging eenvoudiger en de performance vaak beter dan bij een gedeelde server.”
BAM Vermeer Transport, dat actief is in het vervoer van complete en deelladingen vanaf en naar Frankrijk, België en Nederland, heeft al langer ervaring met het uitbesteden van ICT-beheer en hardware. De overstap naar CompX werd onder meer gemaakt vanwege de dedicated server en bredere standaardfunctionaliteit.
Beide vestigingen van BAM Vermeer Transport, in Biezenmortel en het Poolse Strzelin loggen in op de server van CompX. “Zo werken alle medewerkers met dezelfde software en data”, licht De Waal toe. Dit maakt het o.a. mogelijk de administratie binnen één omgeving te verwerken en rechtstreeks inzicht te hebben in elkaars ritplanning. “Ook is er geen omkijken meer naar het installeren van updates, het maken van back-ups en het onderhoud van de hardware”, zegt De Waal. “Dat verzorgen wij”.
De medewerkers van BAM Vermeer maken op kantoor o.a. gebruik van een thin client – eenvoudige terminal – die via internet in verbinding staat met de server van CompX. Deze is gestationeerd in een zwaar beveiligd, geconditioneerd datacenter. “Zo is de continuïteit van de bedrijfsgegevens gewaarborgd”, aldus De Waal.
De software waarmee BAM Vermeer Transport voorheen op een eigen server werkte, zoals het Transpas TMS en boekhoudpakket Exact Enterprise, draait nu op de CompX-server. Met online toepassingen als de Transics boordcomputersoftware en enkele vrachtuitwisselingssystemen is een koppeling gemaakt. Via een persoonlijke inlogaccount krijgt elke medewerker – in zijn eigen taal – toegang tot zijn eigen omgeving en gegevens. Daarnaast beschikt elke account standaard over MS Office 2007 met Word, Excel, Powerpoint en Outlook. Ook MS Exchange, MS SQL 2005 en MS Sharepoint horen bij de standaardfunctionaliteit. “Hierdoor is het mogelijk om mailboxen, agenda’s en taken eenvoudig te delen”, aldus De Waal.
Voor ‘Werkt online’ brengt CompX een vast bedrag per maand in rekening. “Bij dit bedrag is alles inbegrepen, ook het installeren van bedrijfsspecifieke software, updates en de helpdesk”, aldus De Waal. “Zo zijn geen investeringen meer nodig in servers en onderhoudscontracten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer