Bedrijfsleven wil twee jaar schorsing venstertijden • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Bedrijfsleven wil twee jaar schorsing venstertijden

Het bedrijfsleven wil dat de venstertijden voor de bevoorrading van winkels worden geschorst tot eind 2011. Vanaf volgend jaar worden een hoop wegen aangepakt in het kader van spoedwegprojecten. De bedrijven vrezen overbelasting van het wegennet als gevolg van die werkzaamheden.

stadsdistributieIn veel gemeenten mogenwinkels alleen tussen 7 uur ’s ochtends en 11 uur ’s ochtends worden bevoorraad. Als transporteurs zich daar niet maar hoeven houden kunnen ze meer buiten de spits wat een hoop drukte op de weg scheelt. In de gebieden waar volgend jaar de schop in de grond gaat, hanteren ruim honderd gemeenten venstertijden. In een brief aan het kabinet en de Kamer vragen verladers, vervoerders en brancheorganisaties voor het bedrijfsleven nu de bevoorrading te verruimen. In 2010 worden er werkzaamheden verricht aan in totaal 22 wegtrajecten.
Opvallend is dat ook minister Eurlings zich achter de oproep van het bedrijfsleven schaart. Ook hij wil dat de venstertijden worden opgeschort en dreigt zelf in te grijpen wanneer gemeenten zijn oproep negeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer