Ga naar hoofdinhoud

Brand bij Van de Looy Transport

Afgelopen nacht is er een uitslaande brand uitgebroken bij Van de Looy Transport in Oirschot. Rond twee uur ging een loods in vlammen op.

Brand bij Van de Looy transportDe fikse brand was toch ver in de omtrek zichtbaar. De oorzaak is nog niet bekend. Het materiaal dat in de loods lag opgeslagen bestond uit veevoer, een mengsel van hooi en granen. Dat is zeer brandbaar, en de brand bleek dan ook moeilijk te blussen. De brandweer heeft zich allereerst gericht op het koelen van gasflessen, maar kon niet voorkomen dat er een stuk of zes ontploften.

Rond half drie besloot de brandweer extra hulp in te roepen. Uiteindelijk werden er zo’n vijftien brandweervoertuigen ingezet. Rond vier uur was de brand onder controle. De brandweer gaat ervan uit dat het bluswerk tot ver in de vrijdagochtend zal voortduren. De bewoners van het woonhuis bij de loods werden niet geevacueerd. Ook was het niet nodig de nabijgelegen snelweg af te zetten.

Het bedrijf werd op 14 augustus 2005 ook al getroffen door een grote brand. Die brak toen uit in een andere loods op het terrein, waarin toen vrachtwagens stonden. Deze loods staat vlak naast de loods die afgelopen nacht vlam vatte, maar bleef dit keer gespaard.

Bron en foto: Eindhovens Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer