Britse regering wil escaperoute voor wegtransport bij harde Brexit • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Britse regering wil escaperoute voor wegtransport bij harde Brexit

De Britse regering heeft een tender uitgeschreven ter waarde van 300 miljoen pond (ca 320 miljoen euro) om een ontsnappingsroute per lucht, spoor of rail op te zetten waarmee vrachtwagens, opleggers en bestelauto’s met kritieke goederen toch tijdig in Engeland kunnen arriveren in geval van oponthoud aan de grens na een no-deal Brexit.

De vierjarige overeenkomst begint op 18 september en vereist dat bedrijven een constructie bedenken voor het transport van vrachtvoertuigen – dat wil zeggen voertuigen met wielen, inclusief bestelwagens, vrachtwagens, vrachtwagens en andere equivalenten, of aanhangwagens of opleggers op wielen , al dan niet vergezeld – tussen het VK en Europa en / of tussen Groot-Brittannië en Noord-Ierland.

Het doel is om “de strategische doelstelling te bereiken om de voortdurende stroom van goederen van categorie 1 te ondersteunen in het licht van verstoringsgebeurtenissen.”

Vervoerders die een plaats in de raamovereenkomst bemachtigen, krijgen de kans om deel te nemen aan mini-competities voor vrachtcapaciteitscontracten. Het is de verwachting dat de eerste zich zal aandienen kort na een no-deal Brexit op 31 oktober a.s.

Goederen van categorie 1 zijn goederen die door de Britse overheid zijn geïdentificeerd als cruciaal voor het behoud van het welzijn van mens en dier en / of nationale veiligheid, zoals medicijnen, babymelk, medische hulpmiddelen, militaire artikelen en kritische chemicaliën.

De overheid heeft in totaal 25 vervoerders op het oog, maar het kunnen er ook meer zijn als bedrijven gelijkwaardig blijken te zijn. Wie mee wil tenderen kan zich hier aanmelden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer