Ga naar hoofdinhoud

Doll levert semi-dieplader voor 96,5 ton belading

Onlangs leverde Doll een acht-assige semi-dieplader met panther-technologie uit aan het Kroatische bedrijf Velebit. Deze semi-dieplader is geschikt voor een belading van 96,5 ton.

Doll 8-Achs_panther_Semi-Sattelauflieger_Velebit_1

Deze Doll semi-dieplader werd geleverd als 8-assig voertuig, van het type S8E-S2 (2+6) met een 2-assige dolly. De maximale belading bedraagt 96,5 ton. Velebit koos voor deze uitvoering voor het vervoer van smalle en zware goederen zoals transformatoren, betonnen brugdelen en zware bouwmachines. De belading kan nog verhoogd worden met 10 procent extra door een 1-assige dolly toe te voegen achter de compenserende zwanenhals. Doll is de enige trailerfabrikant die dit systeem kan leveren. Hiermee wordt de trailer ook geschikt voor 3- en 4-assige trucks. Maar, het 2+6 assige design zorgt voor een optimale verdeling van de belasting tussen de dolly en de truck.

doll_8-Achs_panther_Semi-Sattelauflieger_Velebit_2

Verlenging

Omdat de hydraulische vering van de 2-assige dolly is verbonden met de zwanenhals, kan de belasting van de koppelschotel eenvoudig hydraulisch veranderd worden, waardoor de semi-dieplader nog flexibeler is qua inzet. Ook kan deze semi-dieplader nog met 30 m verlengd worden voor het transport van extra lange lading.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer