Dynalogic aan de slag voor Decathlon • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Dynalogic aan de slag voor Decathlon

Decathlon en Dynalogic zijn een samenwerkingsverband aangegaan voor de logistieke afhandeling van grotere producten. De goederen worden gedistribueerd vanuit het gloednieuwe logistiek centrum van Dynalogic in Breda.

decathlon_peopleAls logistiek dienstverlener is Dynalogic gespecialiseerd in de niet-standaard producten. Producten, die altijd persoonlijk en met zorg geleverd moeten worden; anytime, anysize en anywhere. ‘Personalized Logistics’ noemt Dynalogics het zelf. Dat spreekt Decathlon wel aan, want beide partijen gingen onlangs een langdurige samenwerking aan. Daarbij neemt Dynalogic de volledige, persoonlijke levering voor haar rekening van alle grotere artikelen uit het Decathlon-assortiment.

“Het contract met onze vorige dienstverlener liep af”, vertelt Lars Rodenburg, omnichannel operations manager bij Decathlon (links op de foto). “Dat contract hadden we destijds met weinig ervaring in de logistieke markt afgesloten. De wijze van bezorgen sloot echter niet volledig aan op onze service policy.”

Bij Dynalogic vond Decathlon precies wat de retailer zocht; een specialist voor een vlekkeloze afhandeling van de grotere items. “We hebben ons opnieuw georiënteerd op de markt en uitgebreid marktonderzoek gedaan. Dynalogic blijkt als een van de weinige dienstverleners in staat om aan onze wensen en eisen te voldoen”, vervolgt Rodenburg. Een heldere, waterdichte informatievoorziening, zowel voor Decathlon als voor haar klanten, is één van die wensen. Rodenburg: “Alleen met de juiste inzage in het logistieke proces kunnen we onze klanten immers adequaat en volledig informeren over de status van hun bestelling. MyDynalogic biedt die inzage.”

Verder is de omnichannel operations manager zeer te spreken over de wijze waarop de orders bij de klant – op elke gewenste locatie – worden afgeleverd; door vakkundige, professionele en representatieve koeriers. “Niet voor niets kiezen grote klanten als Bol.com, Coolblue en Greetz ook voor Dynalogic. Dat schept vertrouwen”, stelt Rodenburg.

De grotere Decathlon-artikelen worden vanuit het nieuwe logistiek centrum van Dynalogic in Breda verzonden. Het op- en overslagdepot werd in september van dit jaar in gebruik genomen en is speciaal ingericht voor de afhandeling van grotere, zogeheten XL en 2XL producten, zoals meubelstukken, witgoed en bedden. Met de nieuwe, 15.000 m2 tellende vestiging en de afgelopen jaar gelanceerde dienst 2XLinhome services zette de dienstverlener grote stappen richting het realiseren van haar ambitie om ook in de distributie van grotere producten marktleider in de Benelux te worden. De kersverse overeenkomst met Decathlon brengt die ambitie wederom een stap dichterbij.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer