Expressvervoer houdt bloemen verser • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Expressvervoer houdt bloemen verser

Verse bloemen blijven nog langer mooi als ze worden verstuurd via express vervoer in plaats van op de traditionele wijze. Dit blijkt uit een recent onderzoek dat een vooraanstaande universiteit in Florida voor FedEx heeft uitgevoerd.

Rozen voor ValentijnsdagHet onderzoek ‘The Impact of Floral Transport Techniques on Quality and Longevity of Fresh Cut Flowers’ toont aan dat expresvervoer ervoor zorgt dat verse snijbloemen gemiddeld één tot zes dagen langer in de vaas staan.

“Nederland vervoert dagelijks 44 miljoen bloemen, waarvan 13 miljoen rozen. In de dagen voorafgaand aan Valentijnsdag stijgt dit aantal met zo`n 50 tot 60 procent per dag. Dit maakt de onderzoeksresultaten erg relevant voor de Nederlandse bloemenhandel, aangezien 85 procent van de Nederlandse bloemen worden geëxporteerd,” aldus Patrick Stienlet, managing director, Operations van FedEx Express, Benelux.

Als bloemen de dag dat zij worden gesnoeid van Colombia naar de Verenigde Staten worden vervoerd met FedEx Express International Priority(R) (levering de volgende dag) of FedEx Express International Priority DirectDistribution(R) (levering binnen drie dagen) blijkt de kwaliteit van de bloemen beter te zijn dan wanneer zij op traditionele wijze worden getransporteerd.

“De piek in het transportvolume in de dagen voorafgaand aan Valentijnsdag wordt met name veroorzaakt door het grote volume aan bloemen dat wordt verzonden,” zegt Stienlet. “Onze oplossingen voor het transport van bloemen zijn ontwikkeld om onze klanten de mogelijkheid te bieden de beste kwaliteit en meest verse bloemen te leveren. Valentijnsdag is voor bloemtelers die naar de Verenigde Staten exporteren de belangrijkste feestdag, direct gevolgd door moederdag.”

FedEx biedt speciale transportoplossingen in Nederland. Deze oplossingen bieden klanten een kostenefficiënte maatservice die tegemoet komt aan de speciale exporteisen die gelden voor hun specifieke vracht en bederfelijke goederen. Deze oplossingen combineren de voordelen van geconsolideerde douaneafhandeling met het Amerikaanse lucht- en grondnetwerk van FedEx Express, waardoor exporteurs via één betrouwbare vervoerder toegang krijgen tot maatwerk levering van deur-tot-deur, luchthaven-tot-deur of deur-tot-luchthaven. Men kan kiezen uit FedEx International Priority (levering de volgende werkdag deur-tot-deur) of FedEx International Priority DirectDistribution (levertijd van 1 tot 2 werkdagen).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer