Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: DB Schenker vervoert schepen naar HISWA

Afgelopen nacht heeft DB Schenker Logistics het transport van zeven vaartuigen naar de Amsterdam RAI verzorgd. Een van de boten was het legendarische schip de ‘Flyer’ van 21 meter lang en met een gewicht van 34 ton.

De ‘Flyer’ is het zeiljacht waarmee wijlen Conny van Rietschoten in 1978 zijn eerste Whitbread Round the World Race heeft gewonnen. Donderdagmiddag werden de boten met speciaal materieel uit de Amstel getild en op diepladers geplaatst. Het verdere transport moest wachten tot in de nachtelijke uren.

Na het passeren van de laatste tram kon de route worden vrijgemaakt voor het nachtkonvooi. “Hiervoor moesten de tramleidingen worden ontkoppeld en de weg worden vrijgemaakt van obstakels om de boten veilig naar de Amsterdam RAI te vervoeren, aldus Lars Pohlmann, BU Director Fairs & Events van DB Schenker Logistics in Nederland. “Dit luistert erg nauw en komt vaak aan tot op de centimeter.”

Op 5 maart 2014 gaat het nieuwe watersportseizoen van start tijdens het grootste watersportevenement van Nederland, de HISWA Amsterdam Boat Show. Met een handige indeling in acht werelden valt er voor iedere watersporter genoeg te zien en te beleven. De HISWA vindt plaats van 5 tot en met 9 maart in de Amsterdam RAI.

DB Schenker Logistics heeft ruime logistieke ervaring bij bootshows zoals Duitsland (Düsseldorf, Hamburg, Friedrichshafen), Groot-Brittannië (Londen), Spanje (Barcelona), Italië (Genua), Monaco en de HISWA in de Amsterdam RAI, waar DB Schenker Logistics Nederland officieel logistiek dienstverlener is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer