Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Luxejachten op transport door A’dam

De bovenleidingen van de tram moesten ervoor wijken en ook stoplichten gingen aan de kant. Afgelopen nacht deed zich een bijzonder schouwspel voor in Amsterdam. Vier luxejachten werden in een speciaal transport naar de RAI vervoerd, waar ze volgende week te zien zijn op de botenbeurs Hiswa.

Nachttransport HiswaDe boten waren te groot, te zwaar of te diep om overdag over de weg vervoerd te kunnen worden. Het grootste jacht was 18 meter en moest vanuit Friesland op een binnenvaartschip naar de hoofdstad worden gebracht, omdat het vastzat in het ijs. Ook een nieuwe grote reddingsboot van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) ging met het nachtelijk vervoer mee.

 

Op speciale diepladers kwamen de schepen naar het congrescentrum. Ze werden gistermiddag aan de Amsteldijk al uit het water getakeld en gingen via de Kennedylaan, het Europaplein en de Wielingenstraat naar de RAI.

Een vijfde jacht, dat uit Azië moest komen, wordt later in de nacht naar de RAI gebracht. Het schip kwam woensdagochtend pas aan in de haven van Rotterdam en moest in sneltreinvaart naar de hoofdstad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer