Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Saan vervoert brokstukken vliegtuig

De brokstukken van het gecrashte vliegtuig die op een akker vlakbij Schiphol lagen, zijn dit weekeinde overgebracht naar een hangar op Schiphol-0ost. Ze zullen daar verder worden onderzocht. De laatste delen van het vliegtuig werden zaterdag op grote opleggers geladen. Zondag werden ze met acht vrachtwagens vervoerd, voor een deel over de snelweg A9.

Saan bergt brokstukken vliegtuigHet verkeer ondervond nauwelijks hinder van het transport, uitgevoerd door Koninklijke Saan. Rond 10.00 uur zondagmorgen werden enkele wegen in de buurt van de snelweg afgezet. De A9 zelf werd volgens de ANWB enkele minuten afgesloten.
Rond half vier in de middag waren alle brokstukken in de hangar ondergebracht, aldus een woordvoerster van transportbedrijf Koninklijke Saan.
Het vliegtuig, een Boeing van Turkish Airlines, stortte bijna drie weken geleden tijdens de landing neer op de akker vlakbij Schiphol. Onderzoek heeft uitgewezen dat een hoogtemeter niet goed werkte. De piloten kwamen daar te laat achter.
Bij de ramp kwamen negen passagiers om het leven, vijf Turken en vier Amerikanen. Een tiental passagiers ligt nog in het ziekenhuis. Een van hen verkeert in kritieke toestand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer