Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: vier-assige Meusburger voor Verhoeven XXL

Mark Verhoeven van Verhoeven XXL Overside Load Logistics uit Mill heeft onlangs een tweede semi-dieplader aangeschaft, een Meusburger van het type MPG-4. De afmetingen zijn per transport aanpasbaar zijn terwijl de lading altijd huifoverdekt kan worden vervoerd. Verhoeven laadt bijvoorbeeld staalconstructies en roestvaststalen machines voor de foodsector, die bij voorkeur niet op een open oplegger worden getransporteerd.

meusburger_2014_01

Een dieplader met flexibele afmetingen (de maximale breedte bedraagt vijf meter, de maximale lengte 18,9 meter) en compleet huifoverdekt is, is een bijzondere oplegger. In welke stand deze oplegger ook rijdt, de huif is door middel van riemen en gespen altijd strak gespannen. Verhoeven: “De inwendige laadhoogte is 3087 mm, maar het dak kan nog vijftig centimeter hoger worden gezet. Ook dan is deze Meusburger nog volledig huifgesloten.” Een extra voordeel van deze oplossing is dat er, om leegrijden te voorkomen, ook conventionele lading zoals gepallettiseerd goed kan worden meegenomen.

Huif in eigen beheer 

Meusburger is de enige fabrikant van huifgesloten uitschuifbare semi’s en diepladers die zijn huiven geheel in eigen beheer ontwikkelt en fabriceert. Het resultaat is dat de opgeleverde voertuigen altijd maximaal inzetbaar zijn voor de klant. De voor Verhoeven gebouwde semi-dieplader heeft een laadvloerhoogte van 79 cm en staat op vier achttons assen met 205/65R17,5 banden. De voorste as is een hefbare as, de achterste twee assen zijn naloop-gestuurd. Met een maximaal koppelgewicht van 18 ton, komt het GVW op 50 ton. Met een eigen gewicht van 13.480 kg bedraagt het laadvermogen 36.520 kg. Om het volledig laadvermogen uit te nutten is een 6×2 trekker noodzakelijk; Verhoeven rijdt met Volvo’s FH met 460 en 500 pk. Verhoeven XXL legt zich niet alleen toe op de machine- en staalbouwmarkt maar ook op houtbouw, bouwmachines en windturbines. Inmiddels is Verhoeven in gesprek met Meusburger voor een mogelijke vervolgorder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer