FreshLogistics werkt weer samen met Dachser • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

FreshLogistics werkt weer samen met Dachser

Fresh Logistics, onderdeel van de Raben Group en gespecialiseerd in logistieke dienstverlening van verse producten hervat de samenwerking met Dachser.

Raben investeert fors in PolenAls gevolg van de samenwerking zal Fresh Logistics de grootste partner binnen de European Food Logistics netwerk van Dachser worden. “Ik ben blij dat wij in de Raben Group een partner hebben gevonden die onze hoge normen van kwaliteitsleveringen deelt en ook streeft naar gestandaardiseerde, transparante processen. Polen staat zesde in de export rangschikking van de Duitse voedingsindustrie en exportvolumes blijven stijgen. Duitsland, aan de andere kant, is veruit de grootste export afzetmarkt voor Poolse levensmiddelen. Ons doel is om dit potentieel voor grensoverschrijdend vervoer aan te boren”, aldus Alfred Miller, Manager Director Dachser.

Zendingen vanuit elke plaats in Polen zullen de plaats van bestemming in Duitsland binnen twee tot drie dagen bereiken. Ewald Raben, CEO van de Raben Group, vat de herstart van de samenwerking samen: “Voor Fresh Logistics is de mogelijkheid om onderdeel te worden van een sterk netwerk niet alleen een gateway naar Polen’s belangrijkste handelspartner, maar op hetzelfde moment ook het hele noorden, westen en zuiden van Zuid-Europa. Dit biedt ook een nieuw perspectief voor onze klanten.”

Raben Group biedt de dienst voor verse producten niet alleen aan in Polen, maar ook in Tsjechie, Oekraine en de Baltische Staten. Fresh Logistics heeft overigens sinds kort een nieuwe dienst, UltraFresh, waarmee supermarkten van producten worden voorzien waarbij een temperatuur van 0ºC tot 2ºC wordt geëist. “De missie van het Europese netwerk is een toonaangevend netwerk voor vervoer in heel Europa te creëren”, zegt Tomasz Olenderek, Manager Director Fresh Logistics.

De laatste tijd hebben 12 Europese logistieke dienstverleners gespecialiseerd in voedingsmiddelen zich verbonden om een transport netwerk op te zetten wat een gebied dekt van 20 Europese landen. De bedrijven van de European Food Network, waaronder Fresh Logistics, vervoeren voedingsmiddelen in het niet-bevroren segment. “Sinds juni 2013, dat is vanaf het begin van de oprichting van het netwerk, meer dan helft van de tenders voor voedingsmiddelen, betreft transport over geheel Europa”, voegt Alfred Miller toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer