Ga naar hoofdinhoud

G. Snel neemt distributie V&D definitief over

G. Snel Logistics uit Woerden neemt de volledige distributieactiviteiten van V&D definitief over. Dit gebeurt na een ‘uitgebreid tendertraject’ en de nodige ophef toen de plannen eerder dit jaar uitlekten. Alle 22 chauffeurs en ondersteunende medewerkers van V&D treden in dienst van G. Snel.

VD_GSNELToen de plannen voor de outsourcing bekend werden werd verondersteld dat de chauffeurs van V&D bij G. Snel een jaarcontract zouden krijgen. “Dat klopte niet”, zegt algemeen directeur Peter de Vries van G. Snel. “Alle chauffeurs en medewerkers worden overgenomen en komen met een contract voor onbepaalde tijd bij ons werken. Ook  hun dienstjaren nemen ze mee. Die mensen zijn heel blij dat ze bij ons aan de slag kunnen. En ja, natuurlijk is er uitgebreid overleg over deze overgang geweest met vakbonden en andere belanghebbenden.”

Vanuit het onlangs geopende distributiecentrum van V&D in Nieuwegein worden dagelijks de drieënzestig winkels beleverd met hangende kleding, rolcontainers en pallets. De fijnmazige distributie past goed in de stadsdistributie-werkzaamheden die G.Snel Logistics reeds doet voor verschillende andere grote retailers. Met deze overname bevestigt G.Snel naar eigen zeggen  nog  eens nadrukkelijker haar expertise in de fijnmazige distributie en logistieke dienstverlening aan retailers.

De overstap naar uitbesteding is past in de vergaande concentratie van de activiteiten naar één V&D DC. De aanvullende investeringen in schone en milieuvriendelijke vrachtwagens, het kunnen verhogen van de bezettingsgraad en daarbij de terugdringing van de lege kilometers kon alleen in samenwerking met een specialist op het gebied van retail-distributie. Het volledige wagenpark van G. Snel is uitgevoerd met Euro 5 en 6 motoren en auto’s op gas. Ook zal V&D gebruik kunnen maken van het uitgebreide distributienetwerk van G. Snel.

Naast de leveringen aan winkels zal G. Snel ook bij de leveranciers de goederen bestemd voor het distributiecentrum en de winkels gaan ophalen. De meeste V&D leveranciers zijn al bekend met G. Snel. Door de backhaul wordt de bezetting van het transportmateriaal verder verhoogd en worden lege kilometers maximaal bespaard. Door de ophaling van goederen wordt ook het aantal bewegingen bij het DC teruggebracht wat een verbetering geeft in de efficiency van de inkomende stroom goederen.

De voordelen van deze samenwerking voor V&D zijn een efficiëntere en snellere Supply Chain naar haar DC en vervolgens naar haar winkels. Ook zal de inzet van materieel optimaler zijn door minder lege kilometers en inzet van schonere motoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer