Ga naar hoofdinhoud

HAVI Logistics gaat rijden voor KFC

Restaurantketen Kentucky Fried Chicken (KFC) heeft een contract voor vijf jaar gesloten met HAVI Logistics. Vanaf 1 februari verzorgt het bedrijf het volledige voorraadbeheer, de opslag en distributie voor KFC.

Per jaar wordt er door KFC zo’n 15 miljoen kilo voedsel van de leveranciers naar de restaurants vervoerd. KFC Distribution Manager Herco Klaver: “Dit jaar zal dat al oplopen naar ruim 17,5 miljoen kilo. Voor een groot deel verse kip en bloem. Dat is meteen al een cruciaal punt, want wij werken uitsluitend met dagverse kip. Dus moet de hele keten van inkoop, opslag, voorraadbeheer tot levering aan de hoogste eisen van voedselkwaliteit en hygiëne voldoen.”

KFC zal de komende jaren zowel groeien in vestigingen als in omzet per vestiging. Klaver: “Snelle expansie van het merk op de Nederlandse markt is één van de belangrijkste doelen voor de komende jaren. Dat vraagt om een partner die meegroeit of, beter nog, ons naar een hoger niveau brengt. Wij willen dat HAVI goed in onze hele keten meekijkt en ons stap voor stap begeleidt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer