Ga naar hoofdinhoud

Jost Group neemt Kuijpers Cargo Service over

De Belgische logistiek dienstverlener Jost Group neemt per direct Kuijpers Cargo Service (KCS) over. KCS is een gerenommeerde speler in het luchtvrachtvervoer over de weg en express diensten, actief in Nederland en Duitsland. Met de overname vestigt Jost Group zich in Maastricht (NL) en Köln (D).

Het luchtvrachtvervoer over de weg, een activiteit die sinds 2013 aanwezig is binnen de Jost Group, zal een belangrijk speerpunt vormen in de internationale ontwikkeling. De Groep bevindt zich in de gouden driehoek voor de luchtvracht: Amsterdam – Parijs – Frankfurt, nabij de havens van Antwerpen en Rotterdam en is het middelpunt van de regio’s waarin zich de belangrijkste containerterminals bevinden voor transport over water en per rail. Jost Group is tevens bezig met de afronding van de bouw van haar eigen multimodale platform op het Trilogiport- gebied in Luik.

KCS is een familiebedrijf met 180 werknemers (waaronder 140 chauffeurs). Marcel en Paul Kuypers hebben een aanzienlijke omzetgroei gerealiseerd en een dynamisch en gezond bedrijf neergezet. Zij vonden het essentieel om een stap te zetten naar een hoger groeiniveau, gezien de steeds competitievere markt en het cruciale belang van technologische innovaties. De integratie in een groep met een sterke financiële basis en structuur is hiervoor de beste oplossing.

Vanaf vrijdag 24 november 2017 sluiten 180 medewerkers, 100 voertuigen, 120 trailers (het grootste deel bestaande uit rollerbedden, naast de 130 die al in eigendom zijn van de Groep), evenals de faciliteiten in Maastricht en Keulen, aan bij de grote Kangaroo familie. Een prachtige uitdaging voor Marcel Kuypers (46 jaar oud), die binnen de Jost Group de ontwikkeling van het bedrijf naar de toekomst zal blijven leiden, ondersteund door zijn nieuwe omgeving.

KCS heeft naar eigen zeggen een omzet van meer dan 22 miljoen euro, gerealiseerd door uiterst vakkundig personeel, voortdurend getraind om te voldoen aan alle vereisten binnen de transport- en logistieke sector en met een expertise die erkend wordt door professionals en klanten. Luchtvracht, temperatuur gecontroleerd transport, vervoer van medische producten, expresvervoer, warehousing (picking, ompakken, verpakking, distributie) en onroerend goed vormen de belangrijkste activiteiten van deze nieuwkomer bij Jost Group.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer