Kögel Big-Maxx Cool naar Tsjechië • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Kögel Big-Maxx Cool naar Tsjechië

Trailerfabrikant Kögel heeft haar eerste twee Big-Maxx Cool trailers aan de firma Delimax in het Tsjechische Hodonín geleverd. In Tsjechië is het toegestaan de verlengde trailers te gebruiken.

Kögel Bigg Maxx Cool Delimax gaat de trailers gebruiken voor het transport van levensmiddelen aan supermarkten in Tsjechië. “Door de verlengde trailer en de drie extra palletplaatsen komt het totaal op 36 palletplaatsen. Dat scheelt ons aanzienlijk in de transportkosten per pallet”, aldus Delimax topman Jan Vrba. “Wij verwachten een verbetering van 5 procent in onze transportefficiency.”

In Tsjechie mogen transportbedrijven met een vergunning verlengde trailers gebruiken for binnenlands transport. In Duitsland loopt een proef met 300 van deze trailers, met een lengte van 14,90 meter. Volgens Kögel heeft het Institut für Kraftfahrwesen aan de Universiteit van Aken een studie uitgevoerd waaruit blijkt dat de Big-Maxx trailers zonder restricties op het Europese wegennet kunnen worden toegelaten.

Zover is het echter nog niet. Naast Tsjechië is de trailer toegestaan in Zweden, Finland, Rusland en Belarus. Met andere EU-lidstaten wordt druk onderhandeld over een licentie of vergunning.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer