fbpx Ga naar hoofdinhoud

Loket CEMT-vergunning Groot-Brittannië is nu open

Groot-Brittannië en de Europese Unie zijn nog altijd aan het hannesen over de Brexit. Slimme vervoerders op Engeland wachten niet op de uitkomst van de ellenlange discussie; zij kunnen nu een CEMT-vergunning bij de NIWO aanvragen.

In afwachting van verdere besluitvorming bereidt de NIWO zich voor op een no-deal-Brexit op 29 maart 2019. De beleidsregel van de NIWO inzake verdeling van CEMT-vergunning in 2019 naar het Verenigd Koninkrijk is afgelopen maandag in werking getreden. In de beleidsregel staat hoe de NIWO de CEMT-vergunningen eerlijk en transparant gaat verdelen.

Als het Verenigd Koninkrijk na 29 maart 2019 de Europese Unie verlaat zonder afspraken (no deal), dan is de Eurovergunning niet langer geldig voor vervoer van/naar het VK. De CEMT-vergunning kan uitkomst bieden. Met de CEMT-vergunning kunnen transporten worden uitgevoerd tussen de 44 bij de CEMT aangesloten landen, waaronder het VK. Probleem is echter dat Nederland slechts een gelimiteerd aantal CEMT-vergunningen kan verdelen.

De NIWO heeft nu in het ondernemersloket de mogelijkheid om de aanvraag voor een CEMT-vergunning voor het Verenigd Koninkrijk in te dienen. Ondernemers kunnen tot en met 16 februari 2019 de aanvraag indienen. Pas na die datum, dus nadat alle aanvragen zijn ontvangen zal de NIWO de CEMT-vergunningen gaan verdelen volgens de in de Beleidsregel opgenomen verdelingsmethodiek. Er is dus vanaf 28 januari tot en met 16 februari 2019 de mogelijkheid om de aanvraag in te dienen. Het moment van indiening van de aanvraag maakt voor de behandeling niet uit. Op 1 maart 2019 beslist de NIWO op de aanvraag en kort daarna worden de indieners geïnformeerd.

Om in te loggen op het ondernemersloket moet u beschikken over eHerkenning, meer informatie vindt u op ondernemersloket.niwo.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer