Ga naar hoofdinhoud

Melis Transport zet in op geconditioneerd transport

Melis Transport bestaat al bijna 100 jaar en heeft sinds vorig jaar een nieuwe specialisatie: geconditioneerd transport.  Daarvoor werkt het bedrijf samen met Thermo King.

Foto Melis1Melis Transport beschikt inmiddels over vijf koeltrailers. Deze koelauto’s zijn allen uitgerust met dubbele verdampers, laadklep en stuuras. Bovendien zijn de voertuigen PIEK-gecertificeerd waardoor distributietransport – veelal gelegen in woonwijken – in de avonduren en ’s nachts mogelijk is. Daarnaast maken de chauffeurs van Melis Transport een belangrijk onderdeel van het geheel uit. Directeur Marwin Melis: “We zetten alleen correct opgeleid personeel in zodat de voedsel- en verkeersveiligheid kunnen worden gegarandeerd.”

Het toevoegen van koelvervoer aan de bedrijfsactiviteiten van Melis Transport is niet zo maar uit de lucht komen vallen. Marwin Melis: “Wij doen al jaren contracttransport en we wilden ons daar meer in verbreden. We hebben daarom de keuze gemaakt om te investeren in koeltransport. We rijden nu bijvoorbeeld veel voor Lidl in Weert. Het toevoegen van zo’n specialistische tak van transport, heeft een goede voorbereiding nodig. Daarom hebben wij het IFS certificaat behaald waarmee we laten zien dat we alles in huis hebben als goede speler op het gebied van geconditioneerd vervoer.”

Het wagenpark van Melis Transport bestaat uit vijf koeltrailers uitgerust met Thermo King units type SLXe Spectrum Whisper Pro. Deze units zijn bij geschikt voor vervoer van goederen bij verschillende temperaturen. Daarnaast zijn de units PIEK gecertificeerd. Op alle machines is een Thermo King onderhoudscontract afgesloten.

“De trailers zijn van het merk Heiwo”, legt Melis uit. “Daar doen we al jaren zaken mee en hebben we goede ervaringen mee. Ook zij gaan voor de lange-termijn, een filosofie die naadloos aansluit bij Melis.” De vijf nieuwe koeltrailers zijn aangeschaft ter uitbreiding van het wagenpark ten behoeve van een nieuwe klant. “Ook dat past in onze filosofie: wij investeren graag in onze klanten en in nieuwe opdrachtgevers”, aldus Marwin Melis.

Het totale wagenpark van Melis Transport bestaat uit 55 trucks van verschillende merken waarmee zo’n 70 eigen chauffeurs van Melis de weg op gaan.

Dat Marwin Melis bij de aanschaf van de nieuwe koeltrailers voor het merk Thermo King heeft gekozen, is niet zo maar een keuze geweest. “Ik ben kapitein van Melis Transport, maar ik sta ook aan het roer van carrosseriebedrijf Truckherstel.nl. Daar hebben we met Thermo King diverse projecten gedaan zoals het opbouwen van nieuwe koelbakken met een koelmotor. Zodoende is er een fijne band en samenwerking ontstaan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer