Ga naar hoofdinhoud

Nickoot heeft inzicht in temperatuur

Nickoot uit Rotterdam rijdt dagelijks vers en bevroren voedingsmiddelen naar Frankrijk en wil graag weten wat van de lading de temperatuur is. Daarom is het hele wagenpark voorzien van realtime trailermonitoring van T Comm Telematics.

Lossen1 De trailers zijn voorzien van euro-vleeshangwerk en scheidingswanden, zodat bevroren en verse lading gezamenlijk onder optimale omstandigheden vervoerd kunnen worden. Om alle transportcondities optimaal te bewaken, zijn de trailers nu uitgerust met realtime trailermonitoring van T Comm Telematics. De draadloze temperatuursensoren in de verschillende compartimenten registreren nauwkeurig het temperatuurverloop in de laadruimtes zodat de kwaliteit van de goederen gewaarborgd blijft.

Nickoot is een familiebedrijf, gespecialiseerd in de dagelijkse groepage van zowel vers als bevroren vlees en andere voedingsmiddelen van en naar Frankrijk. Het bedrijf heeft tientallen jaren ervaring met het geconditioneerd vervoer van koel- en diepvriesproducten. Sinds 1980 wordt Nickoot geleid door Henne en Bob Koot. Met een wagenpark van 32 trekkers en trailers wordt niet alleen vlees, maar ook vis, kant- en klaarmaaltijden, zuivel, groenten en fruit vervoerd van Nederland en België naar Frankrijk. Alle transporten worden uitgevoerd volgens de HACCP-eisen. Henne Koot: “Onze koeltrailers zijn voorzien van gescheiden compartimenten, met elk een eigen vervoerstemperatuur. De goederen die wij hierin vervoeren zijn kwetsbaar, temperatuurschommelingen kunnen de kwaliteit van de goederen in het geding brengen en dat is iets wat wij absoluut willen voorkomen. In ieder compartiment meten we daarom met draadloze sensoren de temperatuur. Bovendien monitoren wij van iedere trailer de deuropeningen, omdat een te lang geopende deur de temperatuur in de trailer kan beïnvloeden. Inzicht in de temperaturen en deuropeningen zorgen ervoor dat wij de kwaliteit van onze goederen kunnen garanderen.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer